Prancūziškas batonas

2-3 vienetai
Prancūziškas batonas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Raugas (naudojamas specialus lenkų kepėjų apie 1840 m. sukurtas raugas, kuris vadinamas pagal tautos pavadinimą („Polish“), o 1920 m. pradėtas naudoti Prancūzijoje prancūziškiems batonams kepti)
150 ml vandens
25 g aktyvaus kviečių raugo
150 g kvietinių miltų

Čia rasite raugo receptą

Sušildykite vandenį iki 20 °C ir supilkite į indą. Įdėkite raugą ir plakite, kol visiškai jis išsileis vandenyje. Įmaišykite miltus. Uždenkite indą maistine plėvele ir palikite rūgti 4–6 valandoms arba padėkite nakčiai į šaldytuvą.

3 g mielių
150 ml vandens
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
360 g kvietinių miltų
8 g druskos

Įpylę į indą vandenį, sutrupinkite mieles ir maišykite, kol jos ištirps. Įpilkite šviesųjį sirupą, raugą ir kvietinius miltus, maišykite tešlą 15 minučių. Jei naudojate maišytuvą, įjunkite mažiausią greitį. Įberkite druską ir stipriai bei greitai maišykite tešlą 5 minutes. Išimkite tešlą ir padėkite ją į aliejumi suteptą plastikinį indą su dangčiu. Palikite 2,5 val. Išimkite tešlą ant stalo ir padalykite į du ar tris gabalus. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių. Suformuokite iš tešlos batonus. Tešla yra labai trapi, todėl tiesiog miltais pabarstytoje formelėje ištempkite ją kiek išeina. Rankšluostį iš abiejų pusių dėkite taip, kad batonai kiltų į viršų, o ne į šonus. Palikite kilti 1,5 val.

Sudėkite kepalus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Įdėkite į iki 250 °C įkaitintą orkaitę. Į orkaitę taip pat įdėkite indą su 50 ml šalto vandens. Greitai uždarykite orkaitės dureles. Po 5 minučių temperatūrą sumažinkite iki 200 °C. Po maždaug 10 minučių atverkite orkaitės dureles, kad įleistumėte oro, uždarykite orkaitę. Po maždaug 10 minučių pakartokite. Kepkite iš viso 30 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių.

Batonus galite pagardinti 1–2 smulkintomis česnakų skiltelėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker