Raugas

Raugas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

150 ml vandens
200 g ruginių arba kvietinių miltų
100 g šviežių tarkuotų obuolių

Į 35 °C temperatūros vandenį įmaišykite obuolius ir miltus. Supilkite mišinį į dviejų litrų stiklainį su dangčiu. Tris dienas laikykite stiklainį 26-30 °C temperatūroje, pvz., uždarytoje orkaitėje. Stiklainio turinį pamaišykite kartą per dieną.

Ketvirtąją dieną išpilkite raugą iš stiklainio į didelį indą. Įberkite 200 g miltų ir 200 ml 35 °C vandens. Gerai išmaišykite ir palikite maždaug vienai parai 26-30 °C temperatūroje. Penktą dieną raugas bus paruoštas. Laikykite šaldytuve. Raugą galima laikyti šaldytuve savaitę, vėliau jį reikia atskiesti 100 ml vandens ir 200 g miltų. Kvietinių miltų raugas naudojamas šviesiai duonai, ruginių miltų raugas – tamsiai duonai.

Receptą sukūrė

Dansukker