Prancūziškas batonas

2-3 vienetai

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Raugas (naudojamas specialus lenkų kepėjų apie 1840 m. sukurtas raugas, kuris vadinamas pagal tautos pavadinimą („Polish“), o 1920 m. pradėtas naudoti Prancūzijoje prancūziškiems batonams kepti)
150 ml vandens
25 g aktyvaus kviečių raugo
150 g kvietinių miltų

Čia rasite raugo receptą

Sušildykite vandenį iki 20 °C ir supilkite į indą. Įdėkite raugą ir plakite, kol visiškai jis išsileis vandenyje. Įmaišykite miltus. Uždenkite indą maistine plėvele ir palikite rūgti 4–6 valandoms arba padėkite nakčiai į šaldytuvą.

3 g mielių
150 ml vandens
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
360 g kvietinių miltų
8 g druskos

Gaminimo eiga

Įpylę į indą vandenį, sutrupinkite mieles ir maišykite, kol jos ištirps. Įpilkite šviesųjį sirupą, raugą ir kvietinius miltus, maišykite tešlą 15 minučių. Jei naudojate maišytuvą, įjunkite mažiausią greitį. Įberkite druską ir stipriai bei greitai maišykite tešlą 5 minutes. Išimkite tešlą ir padėkite ją į aliejumi suteptą plastikinį indą su dangčiu. Palikite 2,5 val. Išimkite tešlą ant stalo ir padalykite į du ar tris gabalus. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių. Suformuokite iš tešlos batonus. Tešla yra labai trapi, todėl tiesiog miltais pabarstytoje formelėje ištempkite ją kiek išeina. Rankšluostį iš abiejų pusių dėkite taip, kad batonai kiltų į viršų, o ne į šonus. Palikite kilti 1,5 val.

Sudėkite kepalus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Įdėkite į iki 250 °C įkaitintą orkaitę. Į orkaitę taip pat įdėkite indą su 50 ml šalto vandens. Greitai uždarykite orkaitės dureles. Po 5 minučių temperatūrą sumažinkite iki 200 °C. Po maždaug 10 minučių atverkite orkaitės dureles, kad įleistumėte oro, uždarykite orkaitę. Po maždaug 10 minučių pakartokite. Kepkite iš viso 30 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių.

Batonus galite pagardinti 1–2 smulkintomis česnakų skiltelėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Triufeliai „Akys“

Helovinas

Leiskite vaikams persirengti ir nustebinkite juos gardžiais saldumynais.

Čatnis

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!

Traškus obuolių pyragas

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Šokoladiniai makarunai

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.

Slyvų pyragas

Slyvos

Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!

Tiramisu sūrio pyragas

Sūrio pyragas

Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!