Pavlovos su mėlynių putėsiais

8 vnt. maždaug 2 valandos
Prabangios „pavlovos“ su mėlynių putėsiais – desertas, gaminamas tiek veganiškai, tiek pagal tradicinį receptą. Išbandykite abu!
Pavlovos su mėlynių putėsiais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Veganiški morengai

    • 150 ml avinžirnių nuoviro
    • 170 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 3 g vanilinio cukraus
    • 25 g kukurūzų miltų

    Mėlynių putėsiai

    • 200 g mėlynių
    • 140 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
    • 300 ml augalinės grietinėlės

    Skoninis cukrus

    Orkaitę įkaitinkite iki 100 °C temperatūros.

    Avinžirnius nusunkite – naudosite tik jų nuovirą. Švelniai plakdami nuovirą pamažu suberkite cukrų. Plakite sparčiau tol, kol morengų masė pradės standėti. Įmaišykite vanilinį cukrų ir kukurūzų miltus. Masę sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite 8 morengus.

    Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 2 valandas. Išjunkite orkaitę ir joje palikite morengus.

    Tuo tarpu paruoškite mėlynių putėsius. Mėlynes ir cukrų marmeladams užvirkite ir ant lėtos ugnies pakaitinkite dar 1 minutę. Padėkite į šaldytuvą 1–2 valandoms. Putėsiai turi visiškai atvėsti.

    Grietinėlę išplakite ir po truputį įmaišykite į atvėsintus mėlynių putėsius, kol masė taps tolygi. Laikykite šaldytuve, o prieš patiekdami vėl permaišykite.

    Kiekvieno morengo viduryje išskobkite įdubimą. Konditeriniu švirkštu į kiekvieno morengo vidurį įspauskite putėsių. Galite dėti ir šaukštu. Viršų pabarstykite pasirinkto skonio cukrumi.

    Patarimas! Jeigu norite neveganiško deserto, morengams naudokite 4 kiaušinių baltymus, 300 ml cukraus, 1 šaukštą vanilinio cukraus ir 1 šaukštą kukurūzų miltų, o mėlynių putėsiams rinkitės tradicinę plakamąją grietinėlę.

    Receptą sukūrė

    Dansukker