Skoninis cukrus

30 minučių + laikas orkaitėje
Šis gardus cukrus dvelkia uogų, citrusinių vaisių ir prieskonių natomis. Patys išsirinkite norimą skonį ir gardinkite desertus.
Skoninis cukrus
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 300 g pasirinktos rūšies uogų
  • 3 citrinų arba 4 žaliųjų citrinų (ekologiškų) žievelės
  • 1/2 puodelio melisų, mėtų, bazilikų arba kiškiakopūsčių
  • 340–425 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus

Orkaitę įkaitinkite iki 50 °C temperatūros.

Uogas (didesnes supjaustykite) sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Palaikykite orkaitėje ne trumpiau kaip 5 valandas. Išjunkite orkaitę ir uogas joje palikite per naktį.

Uogas susmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi.

Jeigu nusprendėte naudoti citrinų žieveles arba prieskonius: žieveles sutarkuokite, prieskonius susmulkinkite, kartu su cukrumi sudėkite į grūstuvę ir sutraiškykite.

Naudojimo laikas: maždaug po savaitės cukrus sukietės, tačiau jį galite sutrupinti pirštais arba grūstuvėje. Supilkite į gerai išplautą, sausą, tvirtai užsukamą stiklainį.

Patarimas! Skoniniu cukrumi galite puošti tortus ir kitus desertus.

Receptą sukūrė

Dansukker