Pavlovos su mėlynių putėsiais

Prabangios „pavlovos“ su mėlynių putėsiais – desertas, gaminamas tiek veganiškai, tiek pagal tradicinį receptą. Išbandykite abu!

8 vnt.

maždaug 2 valandos

Įvertinimas (11 vnt)

Sudedamosios dalys

Veganiški morengai
150 ml avinžirnių nuoviro
170 g „Dansukker“ cukraus miltelių
3 g vanilinio cukraus
25 g kukurūzų miltų

Mėlynių putėsiai
200 g mėlynių
140 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
300 ml augalinės grietinėlės

Skoninis cukrus
Receptą rasite čia

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 100 °C temperatūros.

Avinžirnius nusunkite – naudosite tik jų nuovirą. Švelniai plakdami nuovirą pamažu suberkite cukrų. Plakite sparčiau tol, kol morengų masė pradės standėti. Įmaišykite vanilinį cukrų ir kukurūzų miltus. Masę sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite 8 morengus.

Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 2 valandas. Išjunkite orkaitę ir joje palikite morengus.

Tuo tarpu paruoškite mėlynių putėsius. Mėlynes ir cukrų marmeladams užvirkite ir ant lėtos ugnies pakaitinkite dar 1 minutę. Padėkite į šaldytuvą 1–2 valandoms. Putėsiai turi visiškai atvėsti.

Grietinėlę išplakite ir po truputį įmaišykite į atvėsintus mėlynių putėsius, kol masė taps tolygi. Laikykite šaldytuve, o prieš patiekdami vėl permaišykite.

Kiekvieno morengo viduryje išskobkite įdubimą. Konditeriniu švirkštu į kiekvieno morengo vidurį įspauskite putėsių. Galite dėti ir šaukštu. Viršų pabarstykite pasirinkto skonio cukrumi.

Patarimas! Jeigu norite neveganiško deserto, morengams naudokite 4 kiaušinių baltymus, 300 ml cukraus, 1 šaukštą vanilinio cukraus ir 1 šaukštą kukurūzų miltų, o mėlynių putėsiams rinkitės tradicinę plakamąją grietinėlę.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Gazuotas rabarbarų gėrimas

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.