Veganiški morengai
Mėlynių putėsiai
Skoninis cukrus
Orkaitę įkaitinkite iki 100 °C temperatūros.
Avinžirnius nusunkite – naudosite tik jų nuovirą. Švelniai plakdami nuovirą pamažu suberkite cukrų. Plakite sparčiau tol, kol morengų masė pradės standėti. Įmaišykite vanilinį cukrų ir kukurūzų miltus. Masę sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite 8 morengus.
Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 2 valandas. Išjunkite orkaitę ir joje palikite morengus.
Tuo tarpu paruoškite mėlynių putėsius. Mėlynes ir cukrų marmeladams užvirkite ir ant lėtos ugnies pakaitinkite dar 1 minutę. Padėkite į šaldytuvą 1–2 valandoms. Putėsiai turi visiškai atvėsti.
Grietinėlę išplakite ir po truputį įmaišykite į atvėsintus mėlynių putėsius, kol masė taps tolygi. Laikykite šaldytuve, o prieš patiekdami vėl permaišykite.
Kiekvieno morengo viduryje išskobkite įdubimą. Konditeriniu švirkštu į kiekvieno morengo vidurį įspauskite putėsių. Galite dėti ir šaukštu. Viršų pabarstykite pasirinkto skonio cukrumi.
Patarimas! Jeigu norite neveganiško deserto, morengams naudokite 4 kiaušinių baltymus, 300 ml cukraus, 1 šaukštą vanilinio cukraus ir 1 šaukštą kukurūzų miltų, o mėlynių putėsiams rinkitės tradicinę plakamąją grietinėlę.
Receptą sukūrė