Sudedamosios dalys
Veganiški morengai
150 ml avinžirnių nuoviro
170 g „Dansukker“ cukraus miltelių
3 g vanilinio cukraus
25 g kukurūzų miltų
Mėlynių putėsiai
200 g mėlynių
140 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
300 ml augalinės grietinėlės
Skoninis cukrus
Receptą rasite čia
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 100 °C temperatūros.
Avinžirnius nusunkite – naudosite tik jų nuovirą. Švelniai plakdami nuovirą pamažu suberkite cukrų. Plakite sparčiau tol, kol morengų masė pradės standėti. Įmaišykite vanilinį cukrų ir kukurūzų miltus. Masę sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite 8 morengus.
Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 2 valandas. Išjunkite orkaitę ir joje palikite morengus.
Tuo tarpu paruoškite mėlynių putėsius. Mėlynes ir cukrų marmeladams užvirkite ir ant lėtos ugnies pakaitinkite dar 1 minutę. Padėkite į šaldytuvą 1–2 valandoms. Putėsiai turi visiškai atvėsti.
Grietinėlę išplakite ir po truputį įmaišykite į atvėsintus mėlynių putėsius, kol masė taps tolygi. Laikykite šaldytuve, o prieš patiekdami vėl permaišykite.
Kiekvieno morengo viduryje išskobkite įdubimą. Konditeriniu švirkštu į kiekvieno morengo vidurį įspauskite putėsių. Galite dėti ir šaukštu. Viršų pabarstykite pasirinkto skonio cukrumi.
Patarimas! Jeigu norite neveganiško deserto, morengams naudokite 4 kiaušinių baltymus, 300 ml cukraus, 1 šaukštą vanilinio cukraus ir 1 šaukštą kukurūzų miltų, o mėlynių putėsiams rinkitės tradicinę plakamąją grietinėlę.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.