Sudedamosios dalys
Veganiški morengai
150 ml avinžirnių nuoviro
170 g „Dansukker“ cukraus miltelių
3 g vanilinio cukraus
25 g kukurūzų miltų
Mėlynių putėsiai
200 g mėlynių
140 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
300 ml augalinės grietinėlės
Skoninis cukrus
Receptą rasite čia
Paruošimo instrukcijos
Orkaitę įkaitinkite iki 100 °C temperatūros.
Avinžirnius nusunkite – naudosite tik jų nuovirą. Švelniai plakdami nuovirą pamažu suberkite cukrų. Plakite sparčiau tol, kol morengų masė pradės standėti. Įmaišykite vanilinį cukrų ir kukurūzų miltus. Masę sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite 8 morengus.
Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 2 valandas. Išjunkite orkaitę ir joje palikite morengus.
Tuo tarpu paruoškite mėlynių putėsius. Mėlynes ir cukrų marmeladams užvirkite ir ant lėtos ugnies pakaitinkite dar 1 minutę. Padėkite į šaldytuvą 1–2 valandoms. Putėsiai turi visiškai atvėsti.
Grietinėlę išplakite ir po truputį įmaišykite į atvėsintus mėlynių putėsius, kol masė taps tolygi. Laikykite šaldytuve, o prieš patiekdami vėl permaišykite.
Kiekvieno morengo viduryje išskobkite įdubimą. Konditeriniu švirkštu į kiekvieno morengo vidurį įspauskite putėsių. Galite dėti ir šaukštu. Viršų pabarstykite pasirinkto skonio cukrumi.
Patarimas! Jeigu norite neveganiško deserto, morengams naudokite 4 kiaušinių baltymus, 300 ml cukraus, 1 šaukštą vanilinio cukraus ir 1 šaukštą kukurūzų miltų, o mėlynių putėsiams rinkitės tradicinę plakamąją grietinėlę.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.