Paprastas trupininis uogų pyragas

40 minučių
Paprastas trupininis uogų pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 1 l įvairių uogų
  • 90 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
  • 1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 100 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
  • 90 g miltų
  • 1 šaukštelis malto cinamono
  • 80 g avižinių dribsnių
  • 100 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Sumaišykite uogas, cukranendrių ir vanilinį cukrų. Masę supilkite į pyrago formą.
Paruoškite viršutinį sluoksnį: sumaišykite sirupą, miltus, cinamoną ir avižinius dribsnius.
Į rupią masę įmaišykite sviestą.
Tolygiai paskleiskite ant uogų. Kepkite orkaitėje 15–20 minučių, kol įgaus auksinę rudą spalvą.
Tiekite karštą su naminiu vanilės kremu (žr. tartalečių receptą).

Receptą sukūrė

Dansukker