Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

12 vnt. 2 valandos
Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Tartaletės

    • 300 g paprastų miltų arba migdolų miltų
    • 120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 125 g sviesto (sukapoto gabalėliais)
    • 1 citrinos žievelė
    • 1 kiaušinio trynys
    • 4–6 šaukštai šalto vandens

    Vanilės kremas

    • 500 ml pieno
    • 3 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 6 kiaušinių tryniai
    • 3 šaukštai kukurūzų miltų
    • 50 g minkšto sviesto

    • Šviežių uogų ir „Dansukker“ cukraus miltelių papuošti

    Tartaletės
    Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.
    Įmaišykite trynį.
    Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
    Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.
    Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
    Tešlą įspauskite į silikonines formeles arba formeles su nuimamu pagrindu.
    Kepkite orkaitėje 10–12 minučių.
    Leiskite atvėsti, tada tartaletes atsargiai išimkite iš formelių. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.
    Į tartaletes sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis, pabarstykite cukraus milteliais.

    Vanilės kremas
    Pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.
    Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.
    Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir nuolat maišydami lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps.
    Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.

    Receptą sukūrė

    Dansukker