Meduolinis sumuštinis - Receptai

Meduolinis sumuštinis

maždaug 6 vnt. 45 min. + 5 val. šaldiklyje
Meduolinis sumuštinis su gardžiu ledų įdaru. Žemės riešutų kremu ir juoduoju šokoladu pagardinti ledai tarp dviejų meduolinių sausainių – tobulas saldus sumuštinis.
Meduolinis sumuštinis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Ledai

    • 4 kiaušinių tryniai
    • 210 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 200 ml pieno
    • 150 ml riebios grietinėlės

    Pagardai

    • 75 g kapoto juodojo šokolado arba
    • 150 g riešutų sviesto + 75 g kapoto
    • juodojo šokolado

    Patiekimui

    Kiaušinių trynius išplakite su sirupu (70 g). Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą (140 g). Tada į prikaistuvį supilkite kiaušinių plakinį.

    Nukoškite per tankų sietelį ir sudėkite pasirinktus pagardus. Šokolado berti neskubėkite – palaukite, kol masės visiškai atvės.

    Ledams naudokite 15 cm pločio ir 20 cm ilgio formelę. Masę galite išsukti ledų gamybos aparate. Tada sudėkite į formelę. Ledų sluoksnis turėtų būti maždaug 1,5 cm storio. Jeigu ledų gamybos aparato neturite, masę dėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip 5 valandoms (ir retkarčiais permaišykite).

    Ledams sustingus, iš masės išpjaukite apvalius diskelius. Juos dėkite tarp dviejų imbierinių sausainių ir patiekite.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;