Imbieriniai meduoliai

30 minučių + 1 diena

Įvertinimas (6 vnt)

Sudedamosios dalys

200 g sviesto arba margarino
225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
280 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 didelis kiaušinis
2 arbatiniai šaukšteliai maltų gvazdikėlių
1 arbatinis šaukštelis maltų imbierų
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1,5 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos
480 g kvietinių miltų

Glajus
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 kiaušinio baltymas arba 1-2 šaukštai vandens

Paruošimo instrukcijos

Praleiskite puikų laiką su vaikais kepdami žavius meduolius, kuriais galėsite papuošti ir savo kalėdinę eglutę! Naudokite įvairias formas, kurių galite parsisiųsti čia, ar pasiruoškite savo formas. Iškepę meduolius, kvieskite vaikus glajumi dekoruoti meduolių!

Ištirpinkite sviestą, cukrų „Panevėžio Plius“ ir auksaspalvį sirupą. Palikite mišinį atvėsti. Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktą kiaušinį, prieskonius ir sodą. Suberkite miltus, išminkykite tešlą ir palikite ją per naktį. Iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite meduolius. Kepkite apie 8 minutes 200 °C temperatūroje.

Maišykite visas glajaus sudedamąsias dalis, kol mase taps vientisa ir standi. Glajumi dekoruokite meduolius.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų pyragaičiai

Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Kalėdų desertai

Žiemos viduryje pakvimpa apelsinais ir šafranu.

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.