Imbierinis namelis su glajumi

Čia pateikiame mūsų receptą, pagal kurį galėsite išsikepti savo imbierinį namelį ir gražiai papuošti jį glajumi.
Imbierinis namelis su glajumi
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

  • 240 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
  • 200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 200 g sviesto arba margarino
  • 1 didelis kiaušinis
  • 2 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
  • 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
  • 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono.
  • apie 450 g kvietinių miltų
  • 1,5 arbatinio šaukštelio sodos

Ištirpdinkite sviestą, cukrų ir sirupą. Maišykite, kol masė atvės. Įmuškite kiaušinį. Sumaišykite sodą su trupučiu vandens ir įpilkite į masę kartu su prieskoniais. Įdėkite miltus. Pasidarykite tešlą ir palikite nakčiai.

Parsisiųskite imbierinio namelio šabloną čia. Perkopijuokite namelio dalių šablonus ant tvirto kartono arba plastikinio lapo. Nustatykite orkaitėje 175 °C temperatūrą.

Iškočiokite tešlą iki 3 mm storio ir sudėkite ant kepimo popieriaus. Uždėkite šablonus ant tešlos ir iškirpkite namelio dalis. Nuimkite tešlos perteklių. Jei reikia, iškirpkite langus, tačiau langus būtų paprasčiau nupiešti glajumi.

Vidurinėje orkaitės dalyje didesnes dalis kepkite 10-15 minučių, mažesnes dalis - 5-7 minutes. Uždėkite šablonus ant iškeptų namelio dalių ir patikrinkite, ar sutampa jų dydžiai. Jei reikia, nukirpkite kraštus.

Kai namelio dalys atvės, sulipdykite jas glajumi. Atskirai surinkite namelį, stogą ir dūmtraukį. Kai glajus suklijuos atskiras namelio dalis, priklijuokite stogą prie namelio, po to "sumūrykite" dūmtraukį.

Glajus imbieriniam nameliui
1 kiaušinio baltymas
2 ml acto
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių

Elektriniu plakikliu suplakite visas sudedamąsias dalis iki vientisos tirštos masės. Naudokite glajų imbierinio namelio dalims suklijuoti bei nameliui papuošti.

Receptą sukūrė

Dansukker