Kepiniai

Pavaišinkite svečius ar kolegas per kavos pertraukėlę darbe savo keptu pyragu. Mūsų siūlomi kepiniai labai gardūs, receptai nesudėtingi, o kepti skardoje yra paprasta ir patogu, be to, kepant skardoje kepinys išeina didesnis.


Uogų pyragėliai

Uogų pyragėliai

Apie 30 vienetų
Sudedamosios dalys

4 kiaušiniai
450 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
370 ml kvietinių miltų
20 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
5 g kepimo miltelių
500 g uogų, pavyzdžiui, aviečių, šilauogių, raudonųjų serbentų arba gervuogių
200 g sviesto arba margarino

Papuošimui
„Dansukker“ cukraus miltelių


Išsukite kiaušinius su cukranendrių cukrumi iki purios masės. Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų bei kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę. Masę supilkite į riebalais išteptą 30 x 40 cm kepimo skardą ir apibarstykite miltais. Ant viršaus išdėliokite uogas. Plonomis riekelėmis sūrio pjaustykle supjaustykite sviestą arba margariną ir sudėliokite riekeles ant uogų. Kepkite įkaitintos iki 175 °C temperatūros orkaitės centrinėje dalyje maždaug 45 minutes. Palikite atvėsti. Supjaustykite kvadratėliais. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus milteliais. Galima patiekti ir kaip desertą su plakta grietinėle.

Receptą sukūrė

Dansukker

Mėlynių svajonė

Mėlynių svajonė

20–30 vnt. 1,5 valanda
Sudedamosios dalys

Pagrindas
220 g sviesto
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
350 ml miltų
1 kiaušinio trynys
1/2 citrinos žievelės su balta dalimi

Įdaras
150 g mėlynių sulčių (300 g šaldytų mėlynių)
225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
30 g miltų
4 kiaušiniai
1/2 citrinos sultys


Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
Citriną nuplaukite, nulupkite žievelę su balta dalimi. Sumaišykite visus pagrindui skirtus produktus ir užminkykite tešlą.
Riebalais ištepkite stačiakampę kepimo formą (24 x 30 cm) ir išklokite šiek tiek riebalais pateptu kepimo popieriumi. Tešlą sukrėskite į skardą. Įspauskite. Kepkite žemesnėje orkaitės lentynoje 10–13 minučių. Palikite atvėsti.
Per tą laiką atšildytas mėlynes pertrinkite per sietelį – išspauskite sultis. Įmaišykite citrinos sultis.
Dubenyje sumaišykite cukrų „Panevėžio Plius“ ir miltus. Muškite kiaušinius, pilkite mėlynių sultis ir plakite, kol masė taps vientisa. Įdaro mišinį supilkite ant pagrindo. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 15 minučių. Leiskite atvėsti. Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Migdolų sausainiai

Migdolų sausainiai

8 porcijos
Sudedamosios dalys

200 g saldžių migdolų
4 kiaušinių
200 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 valg. šaukšt. trintos citrinos žievelės
1 arbat. šaukšt. smulkiai maltų rozmarinų
1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių
juostelėmis supjaustytų citrinų žievelių

Formai sutepti
margarino
„Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“


Nuplikykite, nulupkite ir sumalkite migdolus. Suplakite kiaušinius ir cukrų iki lengvos šviesios masės. Sudėkite kitas sudedamąsias dalis. Išpilkite tešlą į suteptą 20 x 30 cm formą. Kepkite orkaitės viduryje 175 °C temperatūroje apie 40 minučių. Atvėsinkite ant grotelių. Supjaustykite kubeliais.

Prieš patiekdami apibarstykite sausainius cukraus milteliais ir citrinų žievelėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Pyragas su kokosų skonio „Toskanos“ glajumi

Pyragas su kokosų skonio „Toskanos“ glajumi

apie 20 gabaliukų
Sudedamosios dalys

5 kiaušiniai
500 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus
200 g kambario temperatūros sviesto
100 ml kakavos
2 valg. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
3 ml druskos
350 ml kvietinių miltų

„Toskanos“ glajui
400 g kokosų drožlių
300 ml „Dansukker“ cukraus
200 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
300 ml plaktos grietinėlės
125 g sviesto arba margarino


Išplakite kiaušinius su cukranendrių cukrumi. Įdėkite sviestą, suberkite kakavą, vanilinį cukrų ir druską, miltus. Išmaišykite. Supilkite tešlą į riebalais išteptą kepimo skardą 30 x 40 cm. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 15 minučių.
Sumaišykite puode „Toskanos“ glajaus sudedamąsias dalis ir maišydami virkite 5 minutes. Išpilkite glajų ant pyrago ir kepkite dar apie 10 minučių. Prieš pjaustydami kubeliais atvėsinkite. Gabaliukus sudėkite į indą, kiekvieną gabaliuką atskirdami popieriumi. Pyrago gabaliukus galite šaldyti.

Receptą sukūrė

Dansukker

Uogų pyragas

Uogų pyragas

25-30 asmenu
Sudedamosios dalys

Sudėtis
500 ml miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus
150 ml „Dansukker“ cukraus ,,Demerara”
3 kiaušiniai
100 g kambario temperatūros sviesto arba margarino

Įdarui
400 g varškės
2 šaukštai „Dansukker“ vanilinio cukraus
250 ml tirštos (separuotos) grietinėlės
100 ml „Dansukker“ cukraus
1 litras uogų

Papuošimui
Šviežių uogų, cukraus pudros.


Išplakite kiaušinius su vaniliniu ir ,,Demerara” cukrumi. Suberkite miltus, kepimo miltelius, įdėkite sviesto arba margarino. Maišykite, kol gausite vientisą masę. Tešlą sudėkite į plastikinį maišelį ir palaikykite kameroje 30 minučių. Išėmę iš kameros, pakočiokite tešlą, suformuokite pyrago pagrindą. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Kepkite apie 15 minučių. Sumaišykite varškę, vanilinį cukrų, grietinėlę ir cukrų. Gautą masę paskirstykite ant kepamo pyrago. Suberkite uogas ir papildomai kepkite 25 minutes. Atvėsinkite. Supjaustykite pyragą dalimis. Prieš patiekdami, apibarstykite cukraus pudra.

Receptą sukūrė

Dansukker

Vaniliniai kvadratėliai

Vaniliniai kvadratėliai

24 vnt.
Sudedamosios dalys

200 ml „Dansukker“ cukraus
250 ml kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
150 g lydyto sviesto arba margarino

Glajus
300 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2 šaukštai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
50 g sviesto arba margarino
50 ml pieno

Papuošti
50 g skrudintų migdolų drožlių 


Išsukite kiaušinius su cukrumi iki purios masės. Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius ir įmaišykite juos į kiaušinių masę. Įmaišykite lydytus riebalus. Masę supilkite į riebalais išteptą negilią 20 x 30 cm dydžio kepimo skardą. Kepkite centrinėje orkaitės dalyje 200 °C temperatūroje maždaug 20 minučių. Apverskite ant kepimo popieriaus lapo.

Prikaistuvyje sumaišykite glajui skirtus produktus ir kaitinkite masę iki užvirimo. Aptepkite glajumi pyragą ir viršų apibarstykite migdolų drožlėmis. Supjaustykite kvadratėliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Klampusis aviečių pyragas

Klampusis aviečių pyragas

Apie 35 gabaliukai
Sudedamosios dalys

250 g sviesto arba margarino
300 g juodojo šokolado
5 kiaušinių
200 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
50 g kakavos miltelių
125 ml pieno
100 g miltų
10 g kepimo miltelių
20 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
500 g aviečių

Glajui
200 g sviesto arba margarino
300 g šokolado
175 g kakavos


Prikaistuvyje ant lėtos ugnies ištirpinkite margariną arba sviestą ir šokoladą. Suplakite kiaušinius ir cukrų „Farinas“. Supilkite pieną ir šokolado mišinį. Sumaišykite sausuosius produktus ir sudėkite į gautą masę. Supilkite į negilią kepimo skardą (30 x 40 cm), išklotą riebalais išteptu kepimo popieriumi. Užberkite aviečių. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 175 °C temperatūroje apie 15 minučių. Leiskite ataušti.

Prikaistuvyje ant lėtos ugnies ištirpinkite margariną arba sviestą ir šokoladą. Maišydami suberkite kakavą. Ant pyrago užpilkite glajų. Jei norite, patiekite su truputį plakta grietinėle ir avietėmis.

Vietoj juodojo šokolado galima naudoti pieninį arba baltąjį šokoladą. Tokiu atveju vietoj cukraus „Farinas“ naudokite cukrų „Panevėžio Plius“.

Receptą sukūrė

Dansukker

Pyragaičiai su avietėmis

Pyragaičiai su avietėmis

Apie 30 vienetų
Sudedamosios dalys

6 kiaušiniai
400 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
200 g smulkintų lazdynų riešutų
50 ml kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Papuošti
100 g saldainių
300 ml plaktos grietinėlės
2 šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
250 g (0,5 l) šviežių aviečių


25 x 35 cm skardą išklokite kepimo popieriumi. Sutepkite popierių. Išplakite kiaušinius su cukrumi. Sumaišykite smulkintus riešutus, miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų ir įdėkite į kiaušinių masę. Supilkite tešlą į skardą ir kepkite orkaitės viduryje 175 °C temperatūroje apie 30 minučių. Apverskite pyragą. Pabarstykite saldainiais. Supjaustykite kubeliais. Išplakite grietinėlę su cukraus milteliais iki standžių putų. Konditeriniu švirkštu sušvirkškite putas ant kubelių. Papuoškite avietėmis. Prieš patiekiant pyragą patariama atšaldyti. Jei ne visi pyragaičiai bus patiekiami iškart, suplakite tiek grietinėlės, kiek reikia papuošti patiekiamiems pyragaičiams.

Avietes galite pakeisti kitomis uogomis ar vaisiais.

Receptą sukūrė

Dansukker