Sudedamosios dalys
140 g sūdytų žemės riešutų
200 ml plakamosios grietinėlės
280 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
170 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
Papuošimas
150 g juodojo šokolado
žemės riešutai
Paruošimo instrukcijos
Žemės riešutus susmulkinkite ir atidėkite į šalį.
Prikaistuvyje užvirkite grietinėlę, sirupą ir cukrų. Vis pamaišydami virkite, kol pasieks 145 °C temperatūrą. Nuimkite nuo ugnies. Sudėkite beveik visus riešutus (saujelę (50 ml) atidėkite papuošimui).
Masę išpilkite ant kepimo popieriaus lakšto. Paskirstykite tolygiu sluoksniu ir palikite sustingti.
Susmulkintą šokoladą ištirpinkite garuose ir juo apšlakstykite saldainius. Tada pabarstykite riešutais.
Palaukite, kol visiškai atvės. Prieš patiekdami sulaužykite gabalėliais.
Idėja: vietoj žemės riešutų puikiai tiks ir sūdytos pistacijos, karijos ar kiti riešutai.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo
Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla
Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.