Želiniai saldainiai

Želiniai saldainiai

Maždaug 15 vnt. 40 min. + 1 diena.
Želiniai saldainiai
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

  • 500 g mėgstamų uogų (šaldytų) arba 200 g grynų sulčių
  • 190 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 50 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 100 ml vandens
  • Aliejaus formelėms ištepti
  • „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ saldainiams apvolioti

1. Prikaistuvyje ant mažos ugnies atšildykite uogas. Maišydami pavirkite, kol suskystės, tada perkoškite per smulkų sietelį.

2. 200 g uogų sudėkite į švarų prikaistuvį. Suberkite cukrų uogienėms, supilkite sirupą ir vandenį. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol pasieks 120 °C.

3. Silikonines ledukų arba saldainių formeles ištepkite aliejumi ir supilkite mišinį. 24 valandoms palikite sustingti kambario temperatūroje.

4. Cukruje pavolioti saldainiai nesulips. Laikykite sandariame inde sausoje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

;