Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė

30 minučių
Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
Įvertinimas: ( 0 ats.)

Sudedamosios dalys

  • 3 žaliosios citrinos
  • 1 citrina
  • 50 g šviežių imbierų
  • 300 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 100 ml vandens

Citrinas nuplaukite, nulupkite, išpjaukite minkštimą (pašalinkite visas plėveles) ir susmulkinkite. Sutarkuokite žieveles. Nulupkite ir sutarkuokite imbierus. Vaisių gabalėlius, žieveles ir imbierus sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite vandeniu. Kaitinkite, kol užvirs. Įmaišykite cukrų uogienėms. Maišydami pavirkite dar 5–10 min. Patikrinkite, ar uogienės konsistencija tinkama. Uogienę supilkite į šiltus ir švarius stiklainius. Sandariai uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker