Vynuogių čatnis

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
kelios skiltelės česnako
1 gabalėlis imbiero
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis malto muskato
1 šaukštelis džiovintos aitriosios paprikos
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
500 g besėklių vynuogių
1 obuolys
1 citrinos tarkuota žievelė
330 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
150 ml vandens

Paruošimo instrukcijos

Į puodą įpilkite aliejaus. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir imbierą. Suberkite prieskonius ir maišydami kepkite kelias minutes. Suberkite pjaustytas vynuoges, obuolį ir įtarkuokite citrinos žievelę. Suberkite cukrų marmeladams. Supilkite vandenį, užvirkite ir pakaitinkite dar apie 10 min. Retkarčiais pamaišykite. Nugriebus putas, supilkite į kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.