Vištienos filė šašlykai su pupelių salsa

4 porcijos

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

500–600 g vištienos filė

Marinatas
2 valg. šaukšt. aliejaus
2 valg. šaukšt. „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1/2 valg. šaukšt. sojų padažo
1/2 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų padažo (pvz., „Sambal Oelek“)
1 susmulkinta česnako skiltelė

Salsa
1 indelis konservuotų raudonųjų pupelių
1 indelis konservuotų juodųjų pupelių
200 ml kubeliais supjaustytų agurkų be sėklų
1–2 kubeliais supjaustyti pomidorai be sėklų
1 smulkiai supjaustytas svogūnas
100 ml stambiai supjaustytų petražolių
2 valg. šaukšt. acto
1 valg. šaukšt. „Dansukker“ auksaspalvio sirupo

Paruošimo instrukcijos

Marinatas
Supjaustykite mėsą kubeliais, sumaišykite marinatą ir užpilkite juo mėsą. Marinuokite mėsą šaldytuve 1–2 valandas, po to suverkite ant iešmų ir kepkite ant grotelių.

Salsa
Gerai nuskalaukite pupeles ir sumaišykite jas su kitomis sudedamosiomis dalimis. Mišinį reikia palaikyti šaldytuve 2–3 valandas.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.