Velykų trapios tešlos sausainiai

apie 30 vnt.
Velykų trapios tešlos sausainiai
Įvertinimas: (4ats.)

Sudedamosios dalys

250 g miltų
50 g maltų migdolų
150 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
1 šaukštas „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 kiaušinis
150 g kambario temperatūros sviesto arba margarino

Glaistas
200 g balto arba pieniško šokolado
50 g sviesto arba margarino

Papuošti
300 g „Dansukker” cukraus miltelių arba šokolado skonio cukraus miltelių
15 ml lydyto margarino arba augalinio aliejaus
30 ml vandens arba vaisių sulčių

Atsisiųskite mūsų šabloną

Sumaišykite tešlos ingredientus, įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir šaldykite ne trumpiau kaip 30 minučių. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą iki 2-3 mm storio. Formelėmis išspauskite figūras. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 °C temperatūros, apie 15 minučių.

Atvėsus sausainiams, puode virš silpnos ugnies išlydykite šokoladą su sviestu ar margarinu. Gautą mišinį atvėsinkite ir išplakite su elektriniu plakikliu. Šokoladine mase padenkite sausainių paviršių.

Kai šokolado masė sustings, pasiruoškite masę dekoravimui. Sumaišę cukraus miltelius su sultimis, gausite tos spalvos dekoravimo masę. Supilkite gautas mases į konditerinius švirkštus ir dekoruokite sausainius.

Patarimas: Jei sausainius naudosite velykinėms dekoracijoms, prieš kepdami įspauskite skylutę, kad sausainius galėtumėte pakabinti.

Receptą sukūrė

Dansukker