Velykų skanėstai

12 vienetų
Velykų skanėstai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Tešlai
250 g miltų
125 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 žiupsnelis druskos
125 g sviesto arba margarino
2 kiaušinių tryniai
1 šaukštas šalto vandens

Įdarui
3 kiaušinių baltymai
1 žiupsnelis druskos
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
125 g minkšto sviesto arba margarino
100 g nuplikytų maltų migdolų
125 ml miltų
100 ml bet kokios uogienės

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių
Velykų saldainių

Ištepkite riebalais 12 kepimo formelių. Dubenyje išsukite su miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska sumaišytą sviestą, kol jis ištirps. Tada pilkite vandenį, krėskite kiaušinių trynius ir viską išmaišykite. Gautą tešlą krėskite į plastikinį maišelį ir maždaug 30 min. palaikykite šaldytuve.

Iki standumo išsukite kiaušinių baltymus su druska. Berkite cukrų, dėkite sviestą, galiausiai berkite migdolus ir miltus.

Padalykite tešlą į formeles. Ant viršaus uždėkite po nepilną šaukštelį uogienės, o ant jos dar užkrėskite paruošto migdolų mišinio. Kepkite iki 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (arba iki 150 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi) apie 30 min. Pyragaičius puoškite Velykų saldainiais. Pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker