Velykų pyragas

Velykų pyragas

apie 12 gabalėlių
Velykų pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Tešlai
300 ml miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
100 g sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Įdarui
150 g migdolų
75 g sviesto arba margarino
3 kiaušiniai
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Papuošti
400 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
Vandens
Geltonų maistinių dažų
Velykų saldainių

Užmaišykite tešlą. Dėkite ją į plastikinį maišelį ir valandą palaikykite šaldytuve. Atvėsusią tešlą klokite į 25 cm skersmens kepimo skardą.
Iki purumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakite kiaušinius. Berkite į juos smulkiai sumaltus migdolus ir pilkite ištirpintą sviestą. Gautą masę krėskite į skardą su tešla. Kepkite iki 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Iškeptą atvėsusį pyragą išimkite iš skardos. Puoškite iš cukraus miltelių, vandens ir maistinių dažų paruoštu glajumi ir Velykų saldainiais.

Receptą sukūrė

Dansukker

;