Velykų migdoliniai sausainiai

Velykų migdoliniai sausainiai

Velykų migdoliniai sausainiai
Įvertinimas: (11ats.)

Sudedamosios dalys

100 g migdolų
300 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
3 kiaušinių baltymai
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
Geltonų maistinių dažų

Glajus
100 g natūralaus skonio tepamo varškės sūrio „Philadelphia“
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
1/2 g šafrano

Migdolus apvirkite, nulupkite odelę ir sumalkite. Sumaišykite migdolus su cukraus milteliais. Kiaušinių baltymus išplakite elektriniu mikseriu iki standžių putų. Supilkite cukrų ir išsukite morenginę masę iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į migdolų ir cukraus miltelių masę.

Šaukštu arba konditeriniu švirkštu dėkite masę ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Iš masės turėtumėte pagaminti apie 40 migdolinių sausainių. Palikite stovėti 15 minučių, tada kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 150 °C temperatūroje maždaug 12-15 minučių.

Kepimo popierių su sausainiais išimkite iš kepimo skardos, padėkite ant grotelių ir palikite sausainius atvėsti. Sumaišykite visus glajui skirtus produktus. Ant vienos sausainių pusės užtepkite glajų ir ant viršaus uždėkite kitą sausainį. Laikykite vėsioje vietoje. 

Receptą sukūrė

Dansukker

;