Velykiniai triufeliai

Velykiniai triufeliai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

100 ml plakamosios grietinėlės
50 g sviesto arba margarino
200 g kokybiško pieninio šokolado
100 g kokybiško tamsaus šokolado
2 šaukštai „Cointreau“ likerio
1 žaliosios citrinos tarkuota žievelė

Papuošti
100 g nuluptų, maltų migdolų
150 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Geltonų ir žalių maistinių dažų
25 g baltojo šokolado 

Kruopščiai nuplaukite žaliąją citriną ir sutarkuokite žievelę.

Prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę su sviestu/margarinu. Susmulkinkite šokoladą į mažus gabalėlius ir suberkite į prikaistuvį. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Supilkite likerį ir suberkite žaliosios citrinos žievelę. Masę supilkite į maždaug l x 6 cm dydžio aliuminio folijos formą ir palikite sustingti.

Sumaišykite maltus migdolus, cukraus miltelius ir šviesųjį sirupą. Masę padalinkite į dvi lygias dalis ir nuspalvinkite maistiniais dažais. Triufelių masę padalinkite į dvi lygias dalis. Iš migdolų masės iškočiokite triufelių dydžio stačiakampius ir uždėkite juos ant triufelių.

Supjaustykite į kvadratus. Baltąjį šokoladą sudėkite į storesnio plastiko maišelį ir galą tvirtai suriškite mazgu. Maišelį dėkite į karštą vandenį ir laikykite, kol ištirps šokoladas. Nukirpkite maišelio kampą ir šokoladu išpieškite triufelius. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker