Velykiniai pyragėliai

Velykinio kiškio formos skanėstai. Ne tik gardūs, bet ir mieli pažiūrėti.

6 vnt.

apie 2 val.

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Kiškio letenėlės
1 kiaušinio baltymas (maždaug 20 g)
120–150 g „Dansukker“ cukraus miltelių

Papuošti
keli lašai raudonų maistinių dažų
Šablonai (juos rasite čia)

Aviečių džemas
200 g aviečių
90 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

Vanilinio kremo įdaras
2 kiaušinių tryniai
45 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
8 g kukurūzų miltų
125 ml grietinėlės
5 g vanilinio cukraus
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
10 g sviesto (kambario temperatūros)

Pagrindas
3 kiaušiniai
130 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
55 g bulvių krakmolo
40 g kokosų drožlių
5 g kepimo miltelių

Papuošti
400 ml plakamosios grietinėlės
baltojo marcipano masės
Cukraus milteliai
kiškio letenėlės
zefyrai

Gaminimo eiga

Kiškio letenėles ir aviečių džemą paruoškite iš vakaro ar dar anksčiau.

Pradėkite nuo kiškio letenėlių. Kiaušinių baltymus atsargiai išmaišykite su cukraus milteliais. Cukraus miltelius berkite pamažu. Gerai išmaišykite, kad glajus būtų tirštas ir be gumulėlių.

Glajų supilkite į konditerinį maišelį su antgaliu. Galite naudoti siaurą antgalį arba tiesiog šiek tiek prakirpti konditerinį maišelį. Nedidelį glajaus kiekį atskirai sumaišykite su keliais lašeliais raudonų maistinių dažų. Jeigu glajus atrodo per skystas, įberkite daugiau cukraus miltelių. Spalvotą glajų supilkite į atskirą konditerinį maišelį su antgaliu.

Atsispausdinkite šablonus. Ant jų uždėkite kepimo popierių, priklijuokite lipniąja juostele. Spausdami maišelį, glajaus juostele apveskite apvalią kiškio letenos liniją. Tada glajumi užpildykite vidurinę letenėlės dalį. Palaukite, kol pradės stingti, tada letenėlės viršuje rausvu glajumi pažymėkite tris mažesnius, o apačioje vieną didesnį tašką. Palaukite, kol visiškai sustings.

Paruoškite aviečių džemą. Avietes prikaistuvyje sumaišykite su cukrumi uogienėms ir pavirkite 3-4 minutes. Supilkite į karštą, visiškai švarų stiklainiuką ir padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite vanilinį kremą. Kiaušinių trynius, kukurūzų miltus ir cukranendrių cukrų dubenyje plakite tol, kol masė taps lengva ir puri. Prikaistuvyje užvirinkite grietinėlę, vanilinį cukrų ir šviesųjį sirupą. Galiausiai viską sumaišykite ir plakdami prikaistuvyje užkaitinkite iki virimo.

Palaukite, kol kremas sutirštės. Tada plakdami pamažu sukrėskite sviestą. Padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite biskvitą. Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.

Iki purumo išplakite kiaušinius ir cukranendrių cukrų. Dubenyje sumaišykite krakmolą, kokosų drožles ir kepimo miltelius. Atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę. Maišykite, kol neliks gumulėlių.

Maždaug 30 cm ilgio ir 25 cm pločio kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Šonus ištepkite riebalais ir supilkite masę. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 6–7 minutes.

Metas suformuoti kiškius. Išplakite grietinėlę. Biskvite išspauskite po šešis 7 ir 5 cm skersmens apskritimus. Ant didesniųjų paskirstykite aviečių džemą, ant mažesniųjų – vanilės kremą. Mažesniuosius apskritimus uždėkite ant didesniųjų. Tada kiekvieną skanėstą padenkite storu plaktos grietinėlės sluoksniu.

Iškočiokite marcipanų masę. Kad neliptų, prieš imdamiesi darbo paviršių pabarstykite cukraus milteliais. Išpjaukite maždaug 14 cm skersmens apskritimus. Juos atsargiai uždėkite ant grietinėlės sluoksnio. Marcipano apačią sudrėkinkite vandeniu ir pritvirtinkite dvi kiškio letenėles.

Atsargiai įspauskite viršutinį sluoksnį ir sudrėkinkite jį vandeniu. Iš mažo zefyriuko (arba pusės didelio) padarykite uodegą: prilipdykite ją ten, kur marcipaną sudrėkinote vandeniu. Jau galite patiekti velykinius skanėstus.

Patarimas: pagal šį receptą paruoštas biskvitas bus be glitimo, bet galite naudoti ir įprastus miltus.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Gazuotas rabarbarų gėrimas

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.