Velykiniai kiaušiniai su kokosais

16 kiaušinių 1,5 val.
Velykiniai kiaušiniai su kokosais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 50 g sviesto
  • 120–140 g kokoso drožlių
  • 90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 50 ml plakamosios grietinėlės

Papuošimas

  • 200 g juodojo šokolado
  • 100 g baltojo šokolado
  • karamelės spalvos (galima nedėti)
  • pabarstukų (pasirinktos rūšies ir spalvos)

Kvapiosios medžiagos

  • tarkuota vienos žaliosios citrinos žievelė
  • 2–3 lašiukai pipirmėčių prieskonio

Puode ištirpinkite sviestą ir sudėti likusius ingredientus. Jei norite, paskaninkite pasirinkta kvapiąją medžiagą.

Palikite atvėsti šaldytuve apie 30 minučių.

Suformuokite kaip kiaušinius ir palikite šaldiklyje apie 20 minučių. Tuo tarpu atskiruose induose ištirpdykite juodąjį ir baltąjį šokoladą.

Panardinkite kiaušinius į tirpintą juodąjį arba baltąjį šokoladą ir apibarstykite pabarstukais. Palikite vėsioje vietoje 20 minučių.

Receptą sukūrė

Dansukker