Vasaros uogų pyragas

6-8 porcijos

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Tešlai
180 g kvietinių miltų
50 g „Dansukker“ cukraus miltelių
125 g sviesto arba margarino
1 kiaušinio trynys

Įdarui
500 g grietinėlės
100 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
25-35 g bulvių krakmolo

Papuošimui
500 g uogų

Patiekiama su
Lengvai plakta grietinėle

Paruošimo instrukcijos

Išminkykite tešlai skirtus produktus ir prispausdami sudėkite į atidaromą metalinę kepimo formą. Pastatykite kepimo formą su tešla į šaldymo kamerą 30 minučių. Kepkite įkaitintos iki 175 °C temperatūros orkaitės centrinėje dalyje maždaug 20 minučių. Palikite atvėsti.

Puode sumaišykite įdarui skirtus produktus ir virkite, kol masė sutirštės. Atvėsusią masę supilkite į formą su pyragu. Nuimkite kepimo formos kraštus. Puoškite savo pasirinktomis uogomis (vienos rūšies arba įvairiomis), apibarstykite cukraus milteliais. Pyragą patiekite su grietinėle.

Galite pagaminti ir mažus pyragaičius atskirose formelėse.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.