Vasariški morengai

40–60 morengų 3,5 valandos
Vasariški morengai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 4–5 kiaušinių baltymai (apie 150 g)
  • 300 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 0,5 šaukštelio acto

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Skardą (30 x 40 cm) išklokite kepimo popieriumi ir ant jo berkite cukrų. Įdėkite skardą į orkaitę ir palaikykite apie 5 min.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.

Ištraukite skardą su cukrumi iš orkaitės ir sumažinkite temperatūrą iki 100 °C.

Dideliu greičiu plakite kiaušinių baltymus ir po truputį suberkite karštą cukrų, pilkite actą. Tada plakite didžiausiu greičiu 5–10 min. arba kol masė įgaus tamsią spalvą ir bus visiškai standi.

Suformuokite mažus morengus. Kepkite orkaitėje 3 val. ir tada išjunkite. Palikite morengus orkaitėje dar porą valandų, kol jie pasidarys visiškai sausi.

Morengus galite skaninti įvairiais priedais
• 2 šaukštai citrinų žievelių ir geltonos spalvos maisto dažiklių.
• 50 g kokosų drožlių – 25 g į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
• 3 šaukštai šaldant sudžiovintų aviečių ir raudonų ar rožinių maisto dažiklių.
• 3 šaukštai kakavos miltelių – 1 šaukštas į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.

Patarimas
Pabandykite morenų pasigaminti su cukranendrių cukrumi „Demerara“.

Receptą sukūrė

Dansukker