Vasariški morengai

40–60 morengų

3,5 valandos

Įvertinimas (0 st)

Sudedamosios dalys

4–5 kiaušinių baltymai (apie 150 g)
300 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
0,5 šaukštelio acto

Paruošimo instrukcijos

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Skardą (30 x 40 cm) išklokite kepimo popieriumi ir ant jo berkite cukrų. Įdėkite skardą į orkaitę ir palaikykite apie 5 min.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.

Ištraukite skardą su cukrumi iš orkaitės ir sumažinkite temperatūrą iki 100 °C.

Dideliu greičiu plakite kiaušinių baltymus ir po truputį suberkite karštą cukrų, pilkite actą. Tada plakite didžiausiu greičiu 5–10 min. arba kol masė įgaus tamsią spalvą ir bus visiškai standi.

Suformuokite mažus morengus. Kepkite orkaitėje 3 val. ir tada išjunkite. Palikite morengus orkaitėje dar porą valandų, kol jie pasidarys visiškai sausi.

Morengus galite skaninti įvairiais priedais
• 2 šaukštai citrinų žievelių ir geltonos spalvos maisto dažiklių.
• 50 g kokosų drožlių – 25 g į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
• 3 šaukštai šaldant sudžiovintų aviečių ir raudonų ar rožinių maisto dažiklių.
• 3 šaukštai kakavos miltelių – 1 šaukštas į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.

Patarimas
Pabandykite morenų pasigaminti su cukranendrių cukrumi „Demerara“.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas?

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Kalėdų pyragaičiai

Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Kalėdų desertai

Žiemos viduryje pakvimpa apelsinais ir šafranu.