Vasariški keksiukai - Receptai

Vasariški keksiukai

apie 12 vnt. (vidutinio dydžio)
Vasariški keksiukai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

100 g margarino
75 ml pieno
150 ml „Dansukker“ cukranendrių ar smulkiojo cukraus
2 kiaušiniai
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
1,5 valg. šaukšt. bulvių krakmolo
2 arbat. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
250 ml kvietinių miltų

Įdarui
150–200 ml šviežių uogų
arba
200–300 ml smulkių rabarbarų gabaliukų
arba
cinamonu pabarstytos obuolių skiltelės

Papuošti
„Dansukker“ cukraus milteliai

Ištirpinkite margariną ir supilkite pieną. Pašildykite, bet neužvirinkite. Suplakite kiaušinius ir cukrų iki lengvos masės. Sumaišykite kvietinius miltus su kepimo milteliais, krakmolu ir vaniliniu cukrumi, tada sumaišykite su pienu ir margarinu bei su plaktais kiaušiniais. Įmaišykite uogas, rabarbarų gabaliukus ar obuolių skilteles. Palikite tešlą nakčiai šaldytuve, kad jūsų keksai būtų itin iškilūs ir švelnūs (įdarą dėkite prieš kepdami). Išpilkite į popierines formas ant kepimo skardos ar į specialias formeles keksams kepti. Kepkite 225 °C orkaitėje apie 12 minučių. Prieš patiekdami pabarstykite trupučiu cukraus miltelių.

Receptą sukūrė

Dansukker

;