Vasariškas tortas

Šviežios braškės ir purus tepamojo varškės sūrio įdaras ant drėgno pagrindo. Puošnus braškių tortas, kuris tiesiog sužavės jūsų svečius.

maždaug 12 gabalėlių

maždaug 2 valandos

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
250 ml rapsų aliejaus
100 ml graikiško jogurto
3 kiaušiniai
350 ml pieno 
425 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
10 g vanilinio cukraus
540 g miltų
5 g sodos
5 g kepimo miltelių
3 g druskos
150 ml braškių uogienės 

Įdaras 
250 g tepamojo varškės sūrio
500 ml plakamosios grietinėlės
30 g „Dansukker“ cukraus pudros
10 g vanilinio cukraus 
1 žaliosios citrinos žievelė, geriausia – ekologiškos
1 citrinos žievelė, geriausia – ekologiškos

Papuošimas
250 g braškių 
Baltų valgomųjų gėlių

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros, naudodami ventiliatoriaus funkciją. 3 apvalias maždaug 18–20 cm skersmens kepimo formas išklokite riebalams atspariu popieriumi. 

Išplakite rapsų aliejų, jogurtą, kiaušinius, pieną, cukrų ir vanilinį cukrų. Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus ir įmaišykite į tešlą. Galiausiai įmaišykite braškių uogienę.

Tolygiai paskirstykite tešlą į visas tris skardas ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių. Išimkite torto pagrindus iš skardų ir apverskite ant riebalams atsparaus popieriaus. Leiskite visiškai atvėsti. 

Įdaras
Tepamąjį varškės sūrį plakite, kol pasidarys kreminės konsistencijos. Supilkite grietinėlę ir toliau plakite, kol gausite purią masę. Įmaišykite citrinos ir žaliosios citrinos žievelę, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Laikykite šaldytuve, kol būsite pasiruošę formuoti tortą. 

Torto formavimas
Į torto lėkštę įdėkite vieną pagrindą. Ant pagrindo tolygiai paskirstykite trečdalį įdaro. Ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytų braškių. Pakartokite tą patį su likusiais dviem pagrindais. Papuoškite valgomosiomis gėlėmis ar pasirinktomis puošmenomis. Tortas šaldytuve išsilaikys 1–2 dienas.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.