Vasariškas šventinis tortas

Vasariškas tortas kiekvienai progai! Nustebinkite svečius fantastišku deriniu: rabarbarų uogiene, aviečių putėsiais ir puriu sviestiniu morengų kremu.

10 gabalėlių

2 valandos + šiek tiek laiko šaldytuve ir šaldiklyje

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Rabarbarų uogienė su šeivamedžių žiedų sirupu
250 g rabarbarų
100 ml koncentruoto šeivamedžių žiedų gėrimo
125 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

Putėsiai
50 ml vandens
250 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
4–5 kiaušinių baltymai (135 g)
5 lapeliai želatinos
500 g aviečių (250 g tyrės)
150 ml plakamosios grietinėlės
100 ml grietinės

Pagrindas
4 kiaušiniai
170 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g kepimo miltelių
80 g bulvių krakmolo
60 g miltų

Morengų kremas
8 kiaušinių baltymai (220 g)
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
340 g sviesto (kambario temperatūros)
3 g vanilinio cukraus

Gaminimo eiga

Iš vakaro paruoškite uogienę ir putėsius. Pradėkite nuo uogienės. Nuplautus rabarbarus supjaustykite griežinėliais ir prikaistuvyje sumaišykite su likusiais produktais. Pavirkite maždaug 7–8 minutes. Nugriebkite putas. Rabarbarų uogienę galite sutrinti. Išpilstykite į karštus, visiškai švarius stiklainiukus. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.

Paruoškite putėsius. Vandenį su cukrumi užvirkite iki 121 °C laipsnių temperatūros. Iš lėto išplakite kiaušinių baltymus. Kai vanduo su cukrumi pasieks 115 °C laipsnių temperatūrą, baltymus pradėkite plakti sparčiau. Plakdami kiek lėčiau, plona srovele supilkite vandenį su cukrumi. Plakite, kol morengų masė atvės.

Želatinos lapelius 10 minučių pamirkykite šaltame vandenyje. Avietes sutrinkite ir nuspauskite per tankų sietelį, kad neliktų sėklų. Nedidelę dalį tyrės pakaitinkite prikaistuvyje ir sudėkite želatinos lapelius. Supilkite likusią tyrę.

Palikite atvėsti. Įmaišykite morengų masę, tada supilkite plakamąją grietinėlę. Galiausiai sukrėskite grietinę. Didžiąją dalį masės išpilstykite į du 18 cm skersmens apvalius arba pailgus kepimo indus. Likusius putėsius sukrėskite į skirtingų formų silikoninius indelius. Jais papuošite tortą. Per naktį palaikykite šaldytuve, tada įdėkite į šaldiklį.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros ir paruoškite torto lakštus. Dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų (užtruksite apie 10 minučių). Sausus produktus išsijokite ir suberkite į dubenį. Švelniai maišykite, kol masė taps lygi.

Tešlą sukrėskite į dvi apvalias, 18 cm skersmens riebalais išteptas kepimo formas. Mentele tešlą išlyginkite, kad liestųsi prie indo kraštų. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 18–20 minučių. Kepimo formas išimkite, leiskite šiek tiek atvėsti ir išverskite kepinius ant kepimo popieriaus. Palikite visiškai atvėsti.

Paruoškite kremą. Į nerūdijančiojo plieno dubenėlį suberkite cukrų ir supilkite kiaušinių baltymus. Padėję virš verdančio vandens puodo, plakdami įkaitinkite iki 65–70 °C temperatūros arba tol, kol cukraus kristalai ištirps. Supilkite mišinį į plaktuvą ir plakite, kol morengų masė taps standi ir visiškai atvės. Pamažu sudėkite sviestą ir plakite dar kelias minutes, kol susiformuos lygus kremas. Suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Masę supilkite į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu.

Metas suformuoti tortą. Pagrindo dalis perpjaukite išilgai į du lakštus. Vieną lakštą padėkite į lėkštę. Užtepkite uogienės ir vieną dalį putėsių. Uždėkite antrą lakštą ir konditeriniu antgaliu suformuokite morengų kremo sluoksnį. Tolygiai paskirstykite. Uždėkite trečią lakštą, vėl užtepkite putėsių. Ant viršaus uždėkite paskutinį lakštą. Torto šonus ištepkite morengų kremu ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą. Aplink torto kraštus suformuokite smailius morengų kremo kauburėlius. Papuoškite šviežiomis uogomis ir likusiais putėsiais.

Patarimas: prieš patiekdami leiskite tortui šiek tiek pastovėti. Morengų kremas paminkštės, o visas tortas taps drėgnas.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.