Vasariškas citrininis sūrio pyragas su slyvomis

12 gabalėlių apie 1,5 valandos + 4 valandos šaldiklyje
Gaivus, citrinomis dvelkiantis vasariškas sūrio pyragas su slyvomis. Gardus sausainių pagrindas ir staigmena – slyvų kompotas! Ragaukite ir mėgaukitės!
Vasariškas citrininis sūrio pyragas su slyvomis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Pagrindas

    • 8 rupių miltų sausainiai
    • 40 g sviesto
    • 40 g neskaldytų grikių

    Slyvų kompotas

    • 200 g slyvų
    • 50 g baltojo vyno
    • 95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
    • 40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

    Citrininis sūrio pyragas

    • 3 kiaušinių tryniai
    • 120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 15 ml citrinų sulčių
    • 1/2 citrinos žievelė
    • 300 g kreminio sūrio
    • 300 ml plakamosios grietinėlės

    Sausainius sumalkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Grikius kelias minutes pakepkite sausoje keptuvėje ir palikite atvėsti. Pagrindui skirtus produktus sumaišykite ir sukrėskite į apvalų arba stačiakampį, maždaug 18 cm skersmens kepimo indą. Masę gerai suspauskite. Įdėkite į šaldiklį 30 minučių.

    Paruoškite slyvų kompotą. Visus produktus sudėkite į prikaistuvį ir pavirkite 4 minutes. Maišykite, kol neliks gumulėlių, ir palikite atvėsti.

    Didžiąją dalį kompoto supilkite į apvalų maždaug 14 cm skersmens kepimo indą. Likusį kompotą išpilstykite į apvalias silikonines formeles – panaudosite pyragui papuošti. Palaikykite šaldiklyje maždaug 1 valandą.

    Paruoškite sūrio pyragą. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Supilkite citrinų sultis, sudėkite citrinų žieveles ir kreminį sūrį. Plakite iki purumo. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių mišinį.

    Iš šaldiklio išimkite pagrindą ir kompotą. Pagrindą perkelkite į apvalų arba stačiakampį 20 cm skersmens kepimo indą aukštais kraštais, išklotą maistine plėvele. Ant pagrindo supilkite kompotą.

    Tada sukrėskite didžiąją dalį citrininio sūrio kremo, išlyginkite paviršių. Likusį sūrio kremą sukrėskite į apvalias silikonines formeles – panaudosite pyragui papuošti. Palaikykite šaldiklyje maždaug 4 valandas.

    Išimkite pyragą iš indo. Papuoškite jį formelėse sušaldytu kompotu ir sūrio kremu bei šviežiomis uogomis. Prieš patiekdami palaukite 15–20 minučių.

    Receptą sukūrė

    Dansukker