Vasariškas citrininis sūrio pyragas su slyvomis

Gaivus, citrinomis dvelkiantis vasariškas sūrio pyragas su slyvomis. Gardus sausainių pagrindas ir staigmena – slyvų kompotas! Ragaukite ir mėgaukitės!

12 gabalėlių

apie 1,5 valandos + 4 valandos šaldiklyje

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
8 rupių miltų sausainiai
40 g sviesto
40 g neskaldytų grikių

Slyvų kompotas
200 g slyvų
50 g baltojo vyno
95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Citrininis sūrio pyragas
3 kiaušinių tryniai
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
15 ml citrinų sulčių
1/2 citrinos žievelė
300 g kreminio sūrio
300 ml plakamosios grietinėlės

Gaminimo eiga

Sausainius sumalkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Grikius kelias minutes pakepkite sausoje keptuvėje ir palikite atvėsti. Pagrindui skirtus produktus sumaišykite ir sukrėskite į apvalų arba stačiakampį, maždaug 18 cm skersmens kepimo indą. Masę gerai suspauskite. Įdėkite į šaldiklį 30 minučių.

Paruoškite slyvų kompotą. Visus produktus sudėkite į prikaistuvį ir pavirkite 4 minutes. Maišykite, kol neliks gumulėlių, ir palikite atvėsti.

Didžiąją dalį kompoto supilkite į apvalų maždaug 14 cm skersmens kepimo indą. Likusį kompotą išpilstykite į apvalias silikonines formeles – panaudosite pyragui papuošti. Palaikykite šaldiklyje maždaug 1 valandą.

Paruoškite sūrio pyragą. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Supilkite citrinų sultis, sudėkite citrinų žieveles ir kreminį sūrį. Plakite iki purumo. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių mišinį.

Iš šaldiklio išimkite pagrindą ir kompotą. Pagrindą perkelkite į apvalų arba stačiakampį 20 cm skersmens kepimo indą aukštais kraštais, išklotą maistine plėvele. Ant pagrindo supilkite kompotą.

Tada sukrėskite didžiąją dalį citrininio sūrio kremo, išlyginkite paviršių. Likusį sūrio kremą sukrėskite į apvalias silikonines formeles – panaudosite pyragui papuošti. Palaikykite šaldiklyje maždaug 4 valandas.

Išimkite pyragą iš indo. Papuoškite jį formelėse sušaldytu kompotu ir sūrio kremu bei šviežiomis uogomis. Prieš patiekdami palaukite 15–20 minučių.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.