Vasariška morengų fiesta

Puiki ledų, avietinių morengų, avietinio karamelės padažo, grietinėlės ir uogų rapsodija. Vasariškas desertas, nudžiuginsiantis bet kokio amžiaus svečius.

maždaug 8 porcijos

maždaug 2 val.

Įvertinimas (4 vnt)

Sudedamosios dalys

Ledai
2 kiaušinių tryniai
60 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
5 g vanilinio cukraus
250 ml pieno
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
200 ml riebios grietinėlės 
250 g braškių
5 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Avietiniai morengai
75 g aviečių sirupo (maždaug 75 ml)
140 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
4 kiaušinių baltymai (maždaug 100 g)
100 g „Dansukker“ cukraus miltelių

Avietinis karamelės padažas
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
100 ml riebios grietinėlės 
75 g aviečių

Patiekti
Plakamosios grietinėlės
Šviežių uogų

 

Paruošimo instrukcijos

Pradėkite nuo ledų. Kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite iki purumo.

Prikaistuvyje užvirinkite pieną ir šviesųjį sirupą. Į kiaušinių plakinį įpilkite šiek tiek pieno su sirupu ir išmaišykite. Tada supilkite likusią dalį ir vėl išmaišykite.

Kremą vėl supilkite į prikaistuvį ir pavirkite 6–8 minutes arba kol temperatūra pasieks 85 °C temperatūros. Kremas negali užvirti. Nuolat maišykite.

Į kriauklę prileiskite ledinio vandens. Kremą nukoškite, supilkite į švarų dubenį ir pastatykite į ledinį vandenį, kad greičiau atvėstų. Kremą 1 valandą palaikykite šaldytuve, kol sutirštės.

Grietinėlę išplakite iki purumo ir įmaišykite į kremą. Braškes sutrinkite su cukrumi ir taip pat įmaišykite į kremą.

Ledų aparate kremą sukite iki tirštos, kreminės konsistencijos. Padėkite į šaldiklį.

Jeigu neturite ledų aparato, ledų masę supilkite į indą ir padėkite į šaldiklį. Po 40 minučių ledus išimkite ir permaišykite elektriniu plaktuvu. Šią procedūrą pakartokite 2–3 kartus. Pašaldykite dar maždaug 4–5 valandas.

Paruoškite morengus. Orkaitę įkaitinkite iki 100 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios). 

Maišydami virkite avietes, kol suskystės, tada perkoškite per smulkų sietelį. 75 g aviečių prikaistuvyje 3 minutes pavirkite su 50 g cukraus „Panevėžio Plius“. Aviečių tyrę padėkite į šaldytuvą.

Kiaušinį plakite, kol suputos. Tada suberkite likusį cukrų „Panevėžio Plius“. Plakite toliau iki standumo. Įmaišykite cukraus miltelius. Morengų masę apšlakstykite aviečių tyre.

Masę sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite morengus. Kepkite apie 50 minučių. Išjunkite orkaitę ir joje palikite morengus.

Tuo tarpu paruoškite avietinį karamelės padažą. Prikaistuvyje sumaišykite cukranendrių cukrų ir sirupą. Pavirkite apie 2 minutes, kol padažas pradės tirštėti.

Pamažu pildami grietinėlę toliau kaitinkite dar 4 minutes. Sudėkite avietes. Padažas turi būti skystas. Supilkite į šiltą, gerai išplautą stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.

Metas paruošti desertą tiekti. Iš pradžių išplakite grietinėlę. Patiekite dideliame dubenyje. Į jį dėkite ledų rutuliuką, papuoškite kremu, užpilkite karamelės padažo. Pabarstykite morengais ir uogomis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Vasaros pusryčiai

Sukūrėme receptų jūsų ramiems ir nuostabiems vasaros pusryčiams. Su kuo norėtumėte pradėti dieną?

Rabarbarų gaminiai

Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Sūrio pyragas

Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.