Vaniliniai ledai

Maždaug 1 litras 90 minučių
Naminiai vaniliniai ledai gali atrodyti paprastai, bet jie pasižymi ypatingu skoniu. Be to, ledus galima patiekti su dauguma ledų priedų. Patiekite vanilinius ledus su šviežiomis uogomis, vaisiais ar šokoladiniu užpilu.
Vaniliniai ledai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 8 kiaušinių tryniai
  • 130–170 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 400 ml pieno
  • 300 ml plakamosios grietinėlės
  • 280 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų.

Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį.

Perkoškite per smulkų sietelį ir palikite atvėsti. Mišinį išsukite ir supilkite į stačiakampę, maždaug 18 x 25 cm formą, ir šaldykite ne trumpiau kaip 5 valandas.

Receptą sukūrė

Dansukker