Sudedamosios dalys
Vanilinis kremas
Pusė vanilės ankšties
250 ml pieno
4 kiaušinių tryniai
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
5 g vanilinio cukraus
30 g kukurūzų krakmolo
25 g sviesto (kambario temperatūros)
Tešla
50 g šviežių mielių
500 ml pieno (kambario temperatūros)
210 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
6 g malto kardamono
200 g sviesto (kambario temperatūros)
780–900 g miltų
2 g druskos
Migdolų pastos įdaras
100 g migdolų pastos
80 g sviesto (kambario temperatūros)
45 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
Glajus
1 švelniai paplaktas kiaušinis
Gaminimo eiga
Pirmiausia paruoškite vanilės kremą. Išimkite vanilės ankšties minkštimą ir užvirkite kartu su pienu.
Išgriebkite vanilės ankšties minkštimą. Kiaušinių trynius, cukrų, kukurūzų miltus ir vanilinį cukrų išplakite iki purumo. Toliau plakdami supilkite pieną.
Mišinį vėl supilkite į prikaistuvį ir nuolat plakdami užvirkite. Palaukite, kol kremas sutirštės, ir nuimkite nuo ugnies, tada plakdami pamažu sukrėskite sviestą. Perkoškite kremą per smulkų sietelį. Uždenkite plastikine plėvele ir padėkite į šaldytuvą.
Paruoškite tešlą. Dubenyje sutrupinkite mieles, supilkite pieną. Maišykite, kol mielės ištirps.
Supilkite sirupą, sudėkite sviestą, suberkite kardamoną ir beveik visus miltus. Tešlą minkykite, kol ji ims blizgėti ir nebeliks gumulėlių. Prireikus įberkite druskos ir dar šiek tiek miltų. Tešlą minkykite tol, kol ji nebelips prie dubens sienelių. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite 20–30 minučių, kad iškiltų.
Paruoškite įdarą. Sutarkuokite migdolų pastą ir visus produktus maišytuve sutrinkite iki skystos masės.
Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir padalykite į dvi dalis. Abi dalis iškočiokite iki stačiakampio ir ant jų tolygiai paskirstykite įdarą. Tešlos lakštus sulenkite per vidurį ir supjaustykite į juosteles. Juosteles susukite – suformuokite apie 40 bandelių. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite 40 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 225 °C temperatūros. Vanilinį kremą sukrėskite į konditerinį maišelį. Uždėkite antgalį ir kremo įspauskite į kiekvienos bandelės centrą. Bandeles patepkie švelniai paplaktu kiaušiniu. Kepkite orkaitės centre maždaug 8–10 minučių. Palikite ant grotelių, kad atvėstų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.