Vanilės ir apelsinų skonio kanelės

Vanilės ir apelsinų skonio kanelės
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

Žavūs prancūziški pyragaičiai
20 4,5 cm skersmens kanelių formelių

50 g sviesto
500 ml pieno
1 arbatinis šaukštelis jūros druskos
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
4 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
90 g miltų
2 kiaušiniai
2 kiaušinių tryniai
3 valgomieji šaukštai tamsiojo romo
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ cukraus „Farinas“
1 apelsino žievelė
25 g sviesto ir 25 g bičių vaško formelėms patepti

1 diena

Prikaistuvyje sumaišykite sviestą, pieną ir druską. Įmaišykite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Pieno mišinį pašildykite, bet neužvirkite. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Suberkite miltus į dubenį per rėtį. Išplakite kiaušinius ir trynius šakute. Supilkite kiaušinius į miltus ir gumine mentele įmaišykite paruoštą pieną. Supilkite romą, cukrų „Farinas“, įtarkuokite apelsino žievelę ir išmaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite bent 24 valandoms šaldytuve.


2 diena

Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C. Ant mažos ugnies prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir bičių vašką formelėms, tada trumpai pašildykite formeles orkaitėje. Patepkite ir apverskite formeles taip, kad jos truputį lašėtų ir įdėkite atšaldyti 10 minučių. Paruoštą mišinį į formeles pilkite palikdami 5 mm neužpildytus. Dėkite formeles į orkaitę ir sumažinkite temperatūrą iki 175 °C. Kepkite 60–90 minučių. Kanelės turėtų būti auksinės spalvos iš išorės ir kreminės spalvos viduje. Baigę kepti išimkite visas kaneles iš formelių. Sudėkite atskirai vieną nuo kitos, kad nesusitrintų.

Receptą sukūrė

Dansukker