Vaisių pyragas

Vaisių pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 250 g razinų
  • 10 džiovintų figų
  • 10 džiovintų abrikosų
  • 150 ml konjako arba apelsinų sulčių
  • 250 g sviesto
  • 135 g „Dansukker“ drėgnojo cukraus „Farino“
  • 4 kiaušinių
  • 240 g miltų
  • 50 g sveikų migdolų
  • 65 g sveikų lazdynų riešutų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • Sviesto ir duonos trupinių kepimo formai

Supjaustykite vaisius gabalėliais ir dubenyje sumaišykite su konjaku ar sultimis. Palikite 1 val.
Stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite duonos trupiniais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
Išsukite sviestą ir cukrų iki purios masės. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, vaisių mišinį ir sudėkite likusias sudedamąsias dalis. Gerai išmaišykite.
Mišinį supilkite į formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 1,5 val. Prieš išimdami pyragą iš formos, leiskite jam ataušti 10 min.
Pyragą pabarstykite cukraus milteliais ir patiekite supjaustytą plonais gabaliukais.

Receptą sukūrė

Dansukker