Uogienės ir sausainių ledai

Sumaišykite sausainius su uogiene ir ledais! Gerai + gerai = labai gerai!

6 porcijos

1,5 val. + 5 val. šaldiklyje

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

Mėlynių uogienė
200 g mėlynių
100 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

Sausainiai su uogiene
200 g sviesto (kambario temperatūros)
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
3 g vanilinio cukraus
240 g miltų
5 g kepimo miltelių

Ledai
4 kiaušinių tryniai
40 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio+“
200 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo mėlynių uogienės gaminimo.  Nuplaukite ir perrinkite mėlynes. Sumaišykite jas su uogienėms skirtu cukrumi puode ir virkite 4–5 minutes. Nugriebkite putas ir supilkite į karštą, sterilų stiklainį. Uždenkite stiklainį dangteliu ir laikykite jį vėsioje vietoje.

Tada pagaminkite sausainius su uogiene. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Sumaišykite sviestą, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į sviesto masę. Maišykite, kad susidarytų tešlos masė.

Iš tešlos suformuokite ritinį ir supjaustykite jį į 20 maždaug 25 g sveriančių gabalėlių. Suvyniokite gabalėlius į rutuliukus ir sudėkite juos į mažas keksiukų formeles. Panardinkite pirštą į miltus ir kiekvieno sausainio viduryje padarykite duobutę. Įdubimus užpildykite uogiene.

Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 14–16 minučių. Išimkite sausainius ir palaukite, kol jie visiškai atvės.

Pagaminkite ledus. Išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į šiltą pieno mišinį plakdami įmaišykite kiaušinių masę. Pilkite per smulkų sietelį.

Prieš dėdami tešlą į ledų gaminimo aparatą arba palikdami ją sustingti šaldiklyje, leiskite jai atvėsti. Įdėkite ją į šaldiklį bent 5 valandoms ir retkarčiais pamaišykite.

Kai ledai bus iš dalies sustingę, atsargiai įmaišykite maždaug 3 valgomuosius šaukštus uogienės ir maždaug 6 per pusę perlaužtus sausainius su uogiene. Taip ledai atrodys geriau.

Patiekdami ant viršaus uždėkite sausainių su uogiene.

Patarimas!
Šiame recepte naudojame mėlynių uogienę, tačiau galite naudoti bet kokią kitą uogienę. Čia galite rasti daug uogienių receptų.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.

Karštas šokoladas

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Šokoladu aplietos riešutų plytelės

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.

Šokoladinis pyragas su apelsinais

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Blyneliai „Krabbelurer“

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!