Trupininei tešlai
150 g sviesto arba margarino
75 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
3 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 ml kvietinių miltų
200 ml avižinių dribsnių
100 g smulkintų lazdynų riešutų
500 g luptų šviežių kriaušių be kauliukų
sviesto arba margarino formai sutepti
Sviestą arba margariną ištirpinkite puode. Nuimkite puodą nuo kaitvietės ir įmaišykite kitas trupininės tešlos sudedamąsias dalis. Sutepkite pyrago formą. Supjaustykite kriaušes ir padėkite ant formos dugno. Trupininę tešlą sudėkite ant kriaušių. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 20 minučių. Pyragą patiekite šiltą, pagardinkite trupučiu plaktos grietinėlės arba ledais.
Kriaušes galima pakeisti obuoliais.
Receptą sukūrė