Trupiniais puošti braškių ir rabarbarų keksiukai

Apie 16 vnt.
Trupiniais puošti braškių ir rabarbarų keksiukai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Keksiukų masei
3 kiaušiniai
100 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
100 g ištirpinto sviesto
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml pieno
100 ml natūralaus jogurto
400 ml miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 citrinos žievelė
apie 10 pjaustytų braškių
2 nulupti, supjaustyti rabarbaro stiebai

Trupiniams
50 g sviesto,
100 ml miltų,
100 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“,
1 šaukštelis maltų kardamonų.

Kiaušinius su cukrumi išplakite iki purumo. Įmaišykite ištirpintą sviestą, šviesųjį cukraus sirupą, pieną ir jogurtą.

Atsargiai suberkite miltus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir citrinos žievele. Maišykite, kol masėje neliks gumulėlių. Į masę atsargiai įmaišykite braškių ir rabarbarų gabalėlius. Supilkite masę į keksiukų formeles (masė turi užimti 2/3 formelės tūrio).

Sumaišykite visus trupiniams skirtus produktus. Kai masė taps trapi, paskirstykite ją tolygiai ant keksiukų masės. Kepkite 20–25 min. ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje.

Receptą sukūrė

Dansukker