Triufeliai

Maždaug 25 vienetai
Triufeliai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

100 ml plaktos grietinėlės
50 g sviesto
75 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
300 g tamsaus šokolado (70 % kakavos masės)

Pagardai
2 g malto kardamono arba
15 ml konjako ir 15 ml stiprios, šaltos kavos arba
2 g imbierinių meduolių prieskonių

Glajus
200 g šokolado, geriau tamsaus
torto glajaus 

Sulaužykite arba sukapokite šokoladą į gabalėlius. Užvirinkite sviestą, cukrų „Farinas“ ir grietinėlę. Įmaišykite pasirinktus pagardus, šokolado gabalėlius ir maišykite iki vientisos masės. Supilkite triufelių masę į folija išklotas formeles. Sudėkite formeles į šaldytuvą visai dienai, kad triufeliai visiškai sustingtų. Išpjaukite triufelius, naudodami sausainių formeles, arba išpjaukite kvadratus, arba suformuokite rutuliukus. Sudėkite į šaldymo kamerą. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje. Panardinkite triufelius į šokoladą ir sudėkite ant padėklo. Padėklą dėkite į šaldytuvą. Švirkšto pagalba ant triufelių glajumi užrašykite skaičius nuo 1 iki 24. Jei norite, sudėkite triufelius į 24 mažas dėžutes. Kiekvieną dieną atidarykite vieną dėžutę.

Advento kalendoriaus triufelius laikykite šaltai.

Receptą sukūrė

Dansukker