Sudedamosios dalys
Pyrago tešla
75 g skrudintų neskaldytų grikių
Druskos dribsnių
125 g sviesto
140 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
140 g „Dansukker“ ekologiško šviesiojo sirupo
80 g avižinių dribsnių
90 g miltų
Įdaras
500 g rabarbarų
15 g citrinų sulčių
12 g bulvių krakmolo
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros.
Grikius kelias minutes pakepkite sausoje keptuvėje. Įberkite porą žiupsnelių druskos ir atidėkite į šalį.
Ištirpinkite sviestą, supilkite šviesųjį sirupą ir nerafinuotą cukranendrių cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Suberkite avižinius dribsnius ir miltus. Visus produktus sumaišykite iki vientisos masės. Padėkite į šalį.
Rabarbarą nuplaukite ir nuvalykite. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į prikaistuvį. Supilkite citrinų sultis ir kaitinkite, kol šiek tiek suminkštės. Riebalais ištepkite stačiakampį kepimo indą (maždaug 12 cm pločio ir 35 cm ilgio). Pirmiausiai sudėkite rabarbarus, pabarstykite bulvių krakmolu ir šiek tiek pamaišykite.
Ant viršaus supilkite pyrago tešlą, tada pabarstykite grikiais. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 25 minutes. Tada indą perkelkite ant viršutinės orkaitės lentynos ir pakepkite dar 5 minutes. Patiekite su ledais ar plakta grietinėle.
Patarimas: jeigu nevartojate glitimo, miltus pakeiskite maltais migdolais ir rinkitės avižinius dribsnius be glitimo.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Žiemos iškyla
Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.
Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!