Traškus rabarbarų pyragas su nerafinuotu cukranendrių cukrumi - Receptai

Traškus rabarbarų pyragas su nerafinuotu cukranendrių cukrumi

10 gabalėlių maždaug 1 valanda
Šią vasarą tiesiog būtina išbandyti traškų rabarbarų pyragą! Karamelinis cukranendrių cukraus skonis nuostabiai dera su rabarbarų rūgštele.
Traškus rabarbarų pyragas su nerafinuotu cukranendrių cukrumi
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Pyrago tešla

    • 75 g skrudintų neskaldytų grikių
    • Druskos dribsnių
    • 125 g sviesto
    • 140 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 140 g „Dansukker“ ekologiško šviesiojo sirupo
    • 80 g avižinių dribsnių
    • 90 g miltų

    Įdaras

    • 500 g rabarbarų
    • 15 g citrinų sulčių
    • 12 g bulvių krakmolo

    Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros.

    Grikius kelias minutes pakepkite sausoje keptuvėje. Įberkite porą žiupsnelių druskos ir atidėkite į šalį.

    Ištirpinkite sviestą, supilkite šviesųjį sirupą ir nerafinuotą cukranendrių cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Suberkite avižinius dribsnius ir miltus. Visus produktus sumaišykite iki vientisos masės. Padėkite į šalį.

    Rabarbarą nuplaukite ir nuvalykite. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į prikaistuvį. Supilkite citrinų sultis ir kaitinkite, kol šiek tiek suminkštės. Riebalais ištepkite stačiakampį kepimo indą (maždaug 12 cm pločio ir 35 cm ilgio). Pirmiausiai sudėkite rabarbarus, pabarstykite bulvių krakmolu ir šiek tiek pamaišykite.

    Ant viršaus supilkite pyrago tešlą, tada pabarstykite grikiais. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 25 minutes. Tada indą perkelkite ant viršutinės orkaitės lentynos ir pakepkite dar 5 minutes. Patiekite su ledais ar plakta grietinėle.

    Patarimas: jeigu nevartojate glitimo, miltus pakeiskite maltais migdolais ir rinkitės avižinius dribsnius be glitimo.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;