Traškus rabarbarų pyragas su nerafinuotu cukranendrių cukrumi

Šią vasarą tiesiog būtina išbandyti traškų rabarbarų pyragą! Karamelinis cukranendrių cukraus skonis nuostabiai dera su rabarbarų rūgštele.

10 gabalėlių

maždaug 1 valanda

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Pyrago tešla
75 g skrudintų neskaldytų grikių
Druskos dribsnių
125 g sviesto
140 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
140 g „Dansukker“ ekologiško šviesiojo sirupo
80 g avižinių dribsnių
90 g miltų

Įdaras
500 g rabarbarų
15 g citrinų sulčių
12 g bulvių krakmolo

Paruošimo instrukcijos

Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros.

Grikius kelias minutes pakepkite sausoje keptuvėje. Įberkite porą žiupsnelių druskos ir atidėkite į šalį.

Ištirpinkite sviestą, supilkite šviesųjį sirupą ir nerafinuotą cukranendrių cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Suberkite avižinius dribsnius ir miltus. Visus produktus sumaišykite iki vientisos masės. Padėkite į šalį.

Rabarbarą nuplaukite ir nuvalykite. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į prikaistuvį. Supilkite citrinų sultis ir kaitinkite, kol šiek tiek suminkštės. Riebalais ištepkite stačiakampį kepimo indą (maždaug 12 cm pločio ir 35 cm ilgio). Pirmiausiai sudėkite rabarbarus, pabarstykite bulvių krakmolu ir šiek tiek pamaišykite.

Ant viršaus supilkite pyrago tešlą, tada pabarstykite grikiais. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 25 minutes. Tada indą perkelkite ant viršutinės orkaitės lentynos ir pakepkite dar 5 minutes. Patiekite su ledais ar plakta grietinėle.

Patarimas: jeigu nevartojate glitimo, miltus pakeiskite maltais migdolais ir rinkitės avižinius dribsnius be glitimo.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas?

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Kalėdų pyragaičiai

Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Kalėdų desertai

Žiemos viduryje pakvimpa apelsinais ir šafranu.