Traškus obuolių pyragas

Viena 24–26 cm skersmens pyrago kepimo forma 1 valanda
Traškus obuolių pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 4–6 obuolių (600 g)
  • 150 g aviečių
  • 1-2 šaukšteliai cinamono
  • 200 g sviesto
  • 180 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 75 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 50 ml plakamosios grietinėlės
  • 120 g kvietinių miltų
  • 90 g avižinių dribsnių
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 3 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 50 ml kokosų drožlių
  • 1 šaukštelis druskos

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklalizdžius, nupjaukite kotelius ir supjaustykite. Sudėkite obuolius į pyrago kepimo formą kartu su avietėmis, pabarstykite cinamonu.
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą kartu su nerafinuotu cukranendrių cukrumi, šviesiuoju sirupu ir grietinėle. Tada nukelkite nuo viryklės ir suberkite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, kokosų drožles ir druską.
Gautu mišiniu padenkite obuolius ir kepkite 25–30 min. Tada palikite atvėsti. Tiekite su grietinėle, ledais ar vaniliniu padažu.

Receptą sukūrė

Dansukker