Sudedamosios dalys
300 g sviesto arba margarino
375 g „Dansukker” cukraus „Panevėžio Plius“
100 ml „Dansukker” auksaspalvio sirupo
200 ml vandens
5 g malto imbiero
13 g malto cinamono
3 g maltų gvazdikėlių
10 g sodos
apie 800 g miltų
Paruošimo instrukcijos
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, cukrų ir auksaspalvį sirupą. Įpilkite vandens, suberkite su soda sumaišytus miltus, pagardinkite prieskoniais. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą. Dėkite ją į plastikinę dėžutę arba standžiai suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite per naktį šaldytuve. Kitą dieną tešlą išvyniokite, dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir formele išspauskite sausainius. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 6 min.
Jei norite, kad sausainiai būtų puresnės tešlos, užuot tirpinę, sviestą išsukite su cukrumi iki purumo.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.