Traškios uogų plytelės

Traškios uogų plytelės
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Maždaug 20 x 30 cm gabalėlis

650 ml miltų
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
0,5 šaukštelio cinamono
0,5 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 šaukštai pieno
125 g gabalėliais supjaustyto sviesto
650 ml vaivorų ar kitų pasirinktų uogų
1 šaukštas citrinų sulčių
1,5 šaukšto bulvių krakmolo

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, 100 ml cukraus, cinamoną, vanilinį cukrų ir pieną. Sudėkite sviesto gabalėlius ir minkykite, kol masė taps lengva ir trapi. Pusę trapios masės sudėkite į orkaitėje kaitinti tinkamą indą, išklotą kepimo popieriumi, ir paspaudykite, kad tešla būtų sulipusi. Sumaišykite uogas su citrinų sultimis ir likusiu cukrumi, krėskite jas ant pyrago pagrindo. Jeigu naudojate šaldytas uogas, įberkite 1,5 šaukšto bulvių krakmolo. Likusią trapios masės dalį sudėkite ant uogų, atsargiai paspauskite tešlą. Kepkite orkaitėje 30–35 min. arba, kol viršus švelniai parus. Palikite atvėsti, paskui supjaustykite kvadratėliais.

Receptą sukūrė

Dansukker