Trapūs sausainiai

Apie 50 sausainių 2 valandos
Vienas pagrindas daugeliui gardėsių!
Trapūs sausainiai
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

  • 300 g miltų
  • 85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 200 g šalto sviesto
  • 1 kiaušinio trynys

Glajus

  • 1 kiaušinio baltymas
  • 2 ml acto
  • 4 dl „Dansukker“ cukraus miltelių

Sumaišykite sausainių ingredientus. Neperminkykite tešlos. Padėkite į šaldytuvą bent 1 val. Supjaustykite tešlą norimais gabaliukais ir kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės 6-8 min. 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Sausainius ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Dekoruokite juos.

Pyragaičių kalendorius
Kočiokite tešlą, kol bus maždaug 2 cm storio. Išspauskite apvalius pyragaičius. Pyragaičiams iškepus ir atvėsus, užtepkite glajų ir palikite sustingti. Ištirpintu šokoladu ant glajaus užrašykite skaičius 1–24. Skaičius galite užrašyti ir glajumi tiesiai ant pyragaičių.

Kortelės, nurodančios svečių vietas prie stalo
Linksmas užkandis – svečiai galės suvalgyti savo korteles, nurodančias vietas prie stalo!

Receptą sukūrė

Dansukker