Sudedamosios dalys
300 ml pasterizuotos grietinėlės
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
Monetų iš saldymedžio ir kitų saldumynų
Merengo pagrindas
3 kiaušinių baltymai
150 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
Paruošimo instrukcijos
Sudėkite kiaušinių baltymus į labai švarų ir sausą maišytuvo dubenį. Supilkite 50 ml cukranendrių cukraus „Demerara“ ir plakite elektriniu plaktuvu minimaliu greičiu apie 30 sekundžių. Įjunkite maksimalų greitį ir plakite toliau, kol kiaušinių baltymai pasidarys standūs ir kieti. Atsargiai įmaišykite likusį cukrų.
Ant kepimo popieriaus lapo nubrėžkite 20 cm skersmens apskritimą ir jo viduje užtepkite mišinio. Kepkite 100 °C temperatūroje apie 1 valandą. Palikite merengą atvėsti.
Suplakite pasterizuotą grietinėlę su vaniliniu cukrumi. Padenkite ja visą merengo pagrindą. Įdėkite tortą į šaldytuvą 4–5 valandoms.
Prieš patiekdami papuoškite monetomis iš saldymedžio ir kitais burnoje tirpstančiais „lobiais“.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.