Tortas „Gitara“

4 kiaušiniai

Įvertinimas (5 vnt)

Sudedamosios dalys

450 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
300 ml kvietinių miltų
100 ml kakavos
2 valgomieji šaukštai kepimo miltelių
300 g ištirpinto sviesto arba margarino

Įdarui
300 ml plaktos grietinėlės
300 ml šviežiai trintų obuolių
50 ml „Dansukker“ cukraus miltelių

Papuošti
500 g migdolų
300 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
50–100 ml kakavos
150 g migdolų
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
50 g juodojo šokolado

Gaminimo eiga

Suplakite kiaušinius, cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų. Sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir įdėkite į masę. Įmaišykite riebalus. Išpilkite tešlą į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 175 °C temperatūroje apie 20 minučių. Palikite atvėsti. Išpjaukite gitarą naudodamiesi nupieštu pavyzdžiu ar be jo.Padalykite tešlą į du papločius.

Suplakite grietinėlę iki tirštų putų. Įmaišykite cukraus miltelius ir trintus obuolius. Ištepkite įdaru pirmąjį paplotį ir uždėkite ant viršaus antrąjį.

Sumaišykite didžiąją migdolų masės dalį su cukraus milteliais ir kakava, kol marcipanai taps rudi. Iškočiokite plonai ir uždėkite ant pyrago. Apipjaukite šonus. Iš tamsaus marcipanų sluoksnio išpjaukite apskritimą. Mažesnę migdolų masės dalį sumaišykite su cukraus milteliais. Ją taip pat iškočiokite plonai. Išpjaukite „aštuntuką“, kurį uždėsite ant gitaros. Tamsų apskritimą uždėkite ant „aštuntuko“.

Šokoladą įdėkite į kulinarinio švirkšto maišelį ir tvirtai užriškite. Kulinarinį švirkštą įdėkite į indą su karštu vandeniu, kad šokoladas ištirptų. Nupjaukite kulinarinio maišelio antgalį ir švirkšdami padarykite gitaros stygas.

Jei norite suteikti šventei ypatingo žvaigždžių spindesio, galite papuošti lėkštutes metalinėmis žvaigždėmis, gitarą taip pat galima papuošti tokiomis pačiomis žvaigždėmis, kaip ir keksus.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.