Tiramisu sūrio pyragas - Receptai

Tiramisu sūrio pyragas

10 gabalėlių 50 min. + 3 val. šaldiklyje
Tiramisu yra vienas puikiausių itališkų desertų. Išbandykite naują variaciją ir pasigaminkite tiramisu sūrio pyragą. Paprastas paruošti ir gardžiai kreminis.
Tiramisu sūrio pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Pagrindas

    • 50 g sviesto
    • 100 g damų pirštelių (sausainių „Savoiardi“)

    Kavos sausainiams ir sūrio pyragui

    • 250 ml vandens + 2 šaukštai tirpiosios kavos
    • amareto (nebūtina)
    • apie 100 g damų pirštelių (sausainių „Savoiardi“)

    Tiramisu įdaras

    • 3 kiaušiniai
    • 120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 60 g “Dansukker” šviesiojo sirupo
    • 10 g vanilinio cukraus
    • 400 g maskarponės
    • 200 ml riebios grietinėlės

    Papuošimas

    • kakavos milteliai

    Damų pirštelius susmulkinkite trintuvu ir užpilkite ištirpintu sviestu. Masę sudėkite į 20 cm skersmens apvalų kepimo indą. Padėkite į šaldiklį.

    Į užvirusį vandenį suberkite tirpiąją kavą. Palikite atvėsti. Tada, jei norite, įpilkite amareto. Atidėkite į šalį.

    Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Kiaušinių trynius iki purumo išplakite su cukraus milteliais, šviesiuoju sirupu ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite maskarponę ir gerai išmaišykite.

    Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į masę. Tada įmaišykite 1 šaukštą kavos.

    Iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus įmaišykite į maskarponės masę. Trečdalį maskarponės kremo supilkite ant sausainių pagrindo ir 1 valandai padėkite į šaldiklį.

    Išimkite iš šaldiklio. Sausainius padažykite kavoje ir sudėkite ant pyrago. Tada sausainius užpilkite kitu trečdaliu maskarponės kremo ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą.

    Likusį maskarponės kremą taip pat padėkite į šaldytuvą. Tada jį perplakite ir sukrėskite į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu.  Išimkite pyragą iš šaldytuvo ir viršų papuoškite maskarponės kremu. Palaikykite šaldiklyje 1 val.

    15 min. prieš tiekdami sūrio tortą išimkite iš šaldiklio ir pabarstykite kakavos milteliais.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;