Tiramisu sūrio pyragas

Tiramisu yra vienas puikiausių itališkų desertų. Išbandykite naują variaciją ir pasigaminkite tiramisu sūrio pyragą. Paprastas paruošti ir gardžiai kreminis.

10 gabalėlių

50 min. + 3 val. šaldiklyje

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
50 g sviesto
100 g damų pirštelių (sausainių „Savoiardi“)

Kavos sausainiams ir sūrio pyragui
250 ml vandens + 2 šaukštai tirpiosios kavos
amareto (nebūtina)
apie 100 g damų pirštelių (sausainių „Savoiardi“)

Tiramisu įdaras
3 kiaušiniai
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
60 g “Dansukker” šviesiojo sirupo
10 g vanilinio cukraus
400 g maskarponės
200 ml riebios grietinėlės

Papuošimas
kakavos milteliai

Paruošimo instrukcijos

Damų pirštelius susmulkinkite trintuvu ir užpilkite ištirpintu sviestu. Masę sudėkite į 20 cm skersmens apvalų kepimo indą. Padėkite į šaldiklį.

Į užvirusį vandenį suberkite tirpiąją kavą. Palikite atvėsti. Tada, jei norite, įpilkite amareto. Atidėkite į šalį.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Kiaušinių trynius iki purumo išplakite su cukraus milteliais, šviesiuoju sirupu ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite maskarponę ir gerai išmaišykite.

Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į masę. Tada įmaišykite 1 šaukštą kavos.

Iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus įmaišykite į maskarponės masę. Trečdalį maskarponės kremo supilkite ant sausainių pagrindo ir 1 valandai padėkite į šaldiklį.

Išimkite iš šaldiklio. Sausainius padažykite kavoje ir sudėkite ant pyrago. Tada sausainius užpilkite kitu trečdaliu maskarponės kremo ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą.

Likusį maskarponės kremą taip pat padėkite į šaldytuvą. Tada jį perplakite ir sukrėskite į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu.  Išimkite pyragą iš šaldytuvo ir viršų papuoškite maskarponės kremu. Palaikykite šaldiklyje 1 val.

15 min. prieš tiekdami sūrio tortą išimkite iš šaldiklio ir pabarstykite kakavos milteliais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.