Pagrindas
Kavos sausainiams ir sūrio pyragui
Tiramisu įdaras
Papuošimas
Damų pirštelius susmulkinkite trintuvu ir užpilkite ištirpintu sviestu. Masę sudėkite į 20 cm skersmens apvalų kepimo indą. Padėkite į šaldiklį.
Į užvirusį vandenį suberkite tirpiąją kavą. Palikite atvėsti. Tada, jei norite, įpilkite amareto. Atidėkite į šalį.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Kiaušinių trynius iki purumo išplakite su cukraus milteliais, šviesiuoju sirupu ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite maskarponę ir gerai išmaišykite.
Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į masę. Tada įmaišykite 1 šaukštą kavos.
Iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus įmaišykite į maskarponės masę. Trečdalį maskarponės kremo supilkite ant sausainių pagrindo ir 1 valandai padėkite į šaldiklį.
Išimkite iš šaldiklio. Sausainius padažykite kavoje ir sudėkite ant pyrago. Tada sausainius užpilkite kitu trečdaliu maskarponės kremo ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą.
Likusį maskarponės kremą taip pat padėkite į šaldytuvą. Tada jį perplakite ir sukrėskite į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu. Išimkite pyragą iš šaldytuvo ir viršų papuoškite maskarponės kremu. Palaikykite šaldiklyje 1 val.
15 min. prieš tiekdami sūrio tortą išimkite iš šaldiklio ir pabarstykite kakavos milteliais.
Receptą sukūrė