Sudedamosios dalys
Pagrindas
50 g sviesto
100 g damų pirštelių (sausainių „Savoiardi“)
Kavos sausainiams ir sūrio pyragui
250 ml vandens + 2 šaukštai tirpiosios kavos
amareto (nebūtina)
apie 100 g damų pirštelių (sausainių „Savoiardi“)
Tiramisu įdaras
3 kiaušiniai
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
60 g “Dansukker” šviesiojo sirupo
10 g vanilinio cukraus
400 g maskarponės
200 ml riebios grietinėlės
Papuošimas
kakavos milteliai
Gaminimo eiga
Damų pirštelius susmulkinkite trintuvu ir užpilkite ištirpintu sviestu. Masę sudėkite į 20 cm skersmens apvalų kepimo indą. Padėkite į šaldiklį.
Į užvirusį vandenį suberkite tirpiąją kavą. Palikite atvėsti. Tada, jei norite, įpilkite amareto. Atidėkite į šalį.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Kiaušinių trynius iki purumo išplakite su cukraus milteliais, šviesiuoju sirupu ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite maskarponę ir gerai išmaišykite.
Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į masę. Tada įmaišykite 1 šaukštą kavos.
Iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus įmaišykite į maskarponės masę. Trečdalį maskarponės kremo supilkite ant sausainių pagrindo ir 1 valandai padėkite į šaldiklį.
Išimkite iš šaldiklio. Sausainius padažykite kavoje ir sudėkite ant pyrago. Tada sausainius užpilkite kitu trečdaliu maskarponės kremo ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą.
Likusį maskarponės kremą taip pat padėkite į šaldytuvą. Tada jį perplakite ir sukrėskite į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu. Išimkite pyragą iš šaldytuvo ir viršų papuoškite maskarponės kremu. Palaikykite šaldiklyje 1 val.
15 min. prieš tiekdami sūrio tortą išimkite iš šaldiklio ir pabarstykite kakavos milteliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.