Sudedamosios dalys
Braškių ir rabarbarų kompotas
50 g braškių
50 g rabarbarų
50 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
Tešla
120 g miltų
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
100 g sviesto (kambario temperatūros)
1 kiaušinio trynys
Morengų masė
1 kiaušinio baltymas
85 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Rabarbarus ir braškes nuplaukite. Supjaustykite gabalėliais ir prikaistuvyje sumaišykite su cukrumi marmeladams. Pavirkite maždaug 4 minutes. Masę sutrinkite ir palaikykite šaldytuve ne trumpiau kaip 1 valandą.
Dubenyje sumaišykite miltus ir cukraus miltelius. Sudėkite supjaustytą sviestą ir trinkite šakute, kol masė taps rupi. Supilkite kiaušinio trynį ir greitai išminkykite tešlą. Uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve bent pusvalandį.
Iki standžių putų išplakite baltymus, tada įmaišykite cukrų. Morengų masė turėtų būti visiškai standi.
Tešlą iškočiokite, suformuokite maždaug 40 cm ilgio ir 20 cm pločio stačiakampį. Ant tešlos tolygiai paskirstykite braškių ir rabarbarų kompotą, tada sukrėskite morengų masę. Suvyniokite ir padėkite į šaldiklį maždaug pusvalandžiui, kad vyniotinis gerai atšaltų.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros. Vyniotinį supjaustykite 1–2 cm storio riekelėmis. Jas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių.
Patarimas: šiam receptui galite naudoti ir kitokio skonio kompotą, uogienę ar marmeladą.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.