Tešlainiai su braškių ir rabarbarų kompotu

maždaug 20 vnt. maždaug 2 valandos
Klasikiniai tešlainiai su nuostabiu morengų įdaru. Išbandykite netikėtą skonių derinį – tešlainius su braškėmis ir rabarbarais. Skanaus!
Tešlainiai su braškių ir rabarbarų kompotu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Braškių ir rabarbarų kompotas

    • 50 g braškių
    • 50 g rabarbarų
    • 50 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

    Tešla

    • 120 g miltų
    • 30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
    • 1 kiaušinio trynys

    Morengų masė

    • 1 kiaušinio baltymas
    • 85 g „Dansukker“ cukraus miltelių

    Rabarbarus ir braškes nuplaukite. Supjaustykite gabalėliais ir prikaistuvyje sumaišykite su cukrumi marmeladams. Pavirkite maždaug 4 minutes. Masę sutrinkite ir palaikykite šaldytuve ne trumpiau kaip 1 valandą.

    Dubenyje sumaišykite miltus ir cukraus miltelius. Sudėkite supjaustytą sviestą ir trinkite šakute, kol masė taps rupi. Supilkite kiaušinio trynį ir greitai išminkykite tešlą. Uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve bent pusvalandį.

    Iki standžių putų išplakite baltymus, tada įmaišykite cukrų. Morengų masė turėtų būti visiškai standi.

    Tešlą iškočiokite, suformuokite maždaug 40 cm ilgio ir 20 cm pločio stačiakampį. Ant tešlos tolygiai paskirstykite braškių ir rabarbarų kompotą, tada sukrėskite morengų masę. Suvyniokite ir padėkite į šaldiklį maždaug pusvalandžiui, kad vyniotinis gerai atšaltų.

    Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros. Vyniotinį supjaustykite 1–2 cm storio riekelėmis. Jas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

    Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių.

    Patarimas: šiam receptui galite naudoti ir kitokio skonio kompotą, uogienę ar marmeladą.

    Receptą sukūrė

    Dansukker